Ένοχοι δύο και έντεκα αθώοι για οπαδικό επεισόδιο στην Θέρμη

Βγήκε η απόφαση για περιστατικό οπαδικής βίας που συνέβη πριν 5 χρόνια στη Θέρμη με θύματα παιδιά της ακαδημίας του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.

Ένοχοι δύο και έντεκα αθώοι για οπαδικό επεισόδιο στην Θέρμη

Πέντε χρόνια μετά το οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε στο γήπεδο του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, οι έντεκα από τους συνολικά δεκατρείς κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με σημερινή του απόφαση έκρινε τους 11 από τους 13 εμπλεκομένους για οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, στο γήπεδο του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Οι δύο που δεν αθωώθηκαν κρίθηκαν ένοχοι για το πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ειρήνης και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που κρίθηκαν αθώοι είναι ένας από τους καταδικασθέντες για την «τυφλή» δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού, υπόθεση για την οποία εκτίει συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών στις φυλακές Τρικάλων.

Μεταξύ των πράξεων που αποδίδονται στους κατηγορούμενους ήταν αυτές της ληστείας κατά συναυτουργία, της συνέργειας στην προηγούμενη πράξη, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παραβίασης του νόμου περί Αθλητισμού.

Για τους δύο που κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, το δικαστήριο έκρινε ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν τελέστηκε με την επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, δεχόμενο τον ισχυρισμό των συνηγόρων υπεράσπισης ότι επρόκειτο για αναμέτρηση «προπονητικού χαρακτήρα» κι όχι για επίσημο ματς στο πλαίσιο αθλητικής διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τότε ομάδα ατόμων είχε εισβάλει στο αγωνιστικό τερέν όπου αγωνιζόταν η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης (ανήκει στις ακαδημίες των «ερυθρολεύκων») αφαιρώντας από τους αθλητές τις φανέλες τους.

Πηγή: cnn.gr