ΕΠΣ Μακεδονίας: Πίνακες με παρεμβάσεις
Η ΕΠΣ Μακεδονίας πέρασε στην αντεπίθεση με αφορμή τους νέους πίνακες διαιτητών και μιλάει για παρεμβάσεις
Η ΕΠΣ Μακεδονίας με αφορμή τους νέους πίνακες διαιτητών που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΠΟ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Κάθε χρόνο έχουμε την ίδια ιστορία με τις αξιολογήσεις των διαιτητών. Με αμφισβητούμενα κριτήρια αξιολόγησης, χωρίς δικαιοσύνη, προγραμματισμό, προοπτική και μέλλον. Δίνουν δεύτερες ευκαιρίες σε “επικίνδυνους” διαιτητές και καμία ευκαιρία σε διαιτητή που έπαιξε ελάχιστα παιχνίδια σε δύο χρόνια, ο οποίος μάλιστα είχε καλές βαθμολογίες σε αυτά. Τα “δικά” τους παιδιά, όμως, τα ανεβοκατεβάζουν και τους διατηρούν στους πίνακες. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μια, ακόμη, φορά ότι οι Θεσσαλονικείς διαιτητές για να τους δοθούν ευκαιρίες πρέπει να υποταχθούν και να γίνουν και αυτοί “εργαλεία» για επικίνδυνες αποστολές. Κύριε Μπένετ και οι συν αυτώ ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε.
Η ΕΠΣ Μακεδονίας, έχοντας ίσως τον μεγαλύτερο αριθμό εν ενεργεία διαιτητών, τους δίνει τα περισσότερα παιχνίδια ετησίως και ενδεχομένως τα διπλάσια παιχνίδια, συνολικά, από πέντε Ενώσεις μαζί. Παρόλα αυτά κάθε χρόνο στις αξιολογήσεις μειώνεται ο αριθμός τους. Τα ίδια με τον κ. Κλάντεμπεργκ, τα ίδια και με τον κ. Μπένετ. Να δούμε πότε θα δικαιωθούν οι κόποι, οι θυσίες και οι προσπάθειες αυτών των παιδιών της Θεσσαλονίκης. Η ΕΠΣ Μακεδονίας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση τους (παραχώρηση χώρων εκγύμνασης, συνεχή εκγύμναση με δύο γυμναστές και τακτικά εκπαιδευτικά μαθήματα κάθε Δευτέρα μετά τους αγώνες) και καταθέτει συνέχεια προτάσεις για τη βελτίωση της διαιτησίας πανελλαδικά, αλλά κανένας δεν ασχολείται. Ελπίζουμε οι επόμενοι από εσάς τουλάχιστον να είναι δίκαιοι με προγραμματισμό και χωρίς να δέχονται παρεμβάσεις.
Για όσους δεν γνωρίζουν: 81 διαιτητές σε Super League 1 και Super League 2: Τέσσερις (4) μόνον από τη Θεσσαλονίκη, δεκαέξι (16) από την Αθήνα. Την αγωνιστική περίοδο που τέλειωσε η ΕΠΣ Μακεδονίας με ιδιαίτερα δύσκολα και απαιτητικά πρωταθλήματα σ’ όλες τις κατηγορίες διοργάνωσε 1616 αγώνες Ανδρικών Πρωταθλημάτων, 120 αγώνες Κυπέλλου, 300 αγώνες τελικής φάσης Υποδομών από Κ13 έως Κ17 και κάθε εβδομάδα διεξάγονταν τουλάχιστον 100 αγώνες πρωταθλημάτων Υποδομών στους οποίους, κυρίως, χρησιμοποιούνταν νέοι και φερέλπιδες διαιτητές. Τα αγωνιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους, τον προβληματισμό και την κρίση τα αφήνουμε σε όλους εσάς που ασχολείστε με το ποδόσφαιρο.
Τη διαρκή μείωση της ενασχόλησης νέων παιδιών με τη διαιτησία απ’ ότι φαίνεται δεν απασχολεί κανέναν. Με την προσέλευση νέων διαιτητών στο ποδόσφαιρο και τη θεσμοθέτηση κριτηρίων πάλι δεν ασχολείται κανένας. Για την ανάπτυξη ούτε συζήτηση. Για τις αυξήσεις, όμως, των αποδοχών τους ασχολούνται γιατί νιώθουν αδικημένοι. Επικοινωνία με τις τοπικές Επιτροπές Διαιτησίας: Μηδέν Προγραμματισμός: Μηδέν Διαχείριση διαιτητών : Μηδέν Θεσμοθέτηση κριτηρίων ανάπτυξης της διαιτησίας: Μηδέν Εκπαίδευση διαιτητών: Προβληματική Ζητάμε άμεσα συνάντηση της ΚΕΔ / ΕΠΟ με τις τοπικές Επιτροπές Διαιτησίας και επαναξιολόγηση των πινάκων. Καταθέτουμε προτάσεις και δεν λαμβάνουμε απαντήσεις. Επιτέλους, ας ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα, γιατί στο μέλλον θα ψάχνουμε διαιτητές με το κιάλι».