Γ' Εθνική - Αφιέρωμα: Ο 5ος και ο 6ος Όμιλος της τρίτης κατηγορίας

Οι ομάδες της Γ' Εθνικής έχουν μπει στη «μάχη» του καινούργιου πρωταθλήματος και το «ΦΩΣ» σας παρουσιάζει τα σωματεία των 8 ομίλων της κατηγορίας. Σήμερα (6/10) ο 5ος και ο 6ος Όμιλος.

Γ' Εθνική - Αφιέρωμα: Ο 5ος και ο 6ος Όμιλος της τρίτης κατηγορίας

Στις... επάλξεις βρίσκονται ήδη οι ομάδες της Γ' Εθνικής στο πλαίσιο της σεζόν 2018-2019 και το «ΦΩΣ» σας παρουσιάζει σε καθημερινή βάση τα σωματεία που απαρτίζουν τους οκτώ ομίλους της κορυφαίας τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας. Σήμερα (6/10) στο... πιάτο σας ο 5ος και ο 6ος Όμιλος.

5ος Όμιλος

Πειραιάς vs Κρήτη

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Εθνικό δεν χρειάζονται. Οι «κυανόλευκοι» κάθε χρόνο βρίσκονται μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είτε λόγω ονόματος, είτε λόγω ποιότητας. Έτσι και φέτος, οι Πειραιώτες αποτελούν μαζί με άλλες δύο – τρεις ομάδες τα «βαριά» ονόματα στον 5ο όμιλο και μένει να το αποδείξουν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Εθνικός έφτασε μέχρι και τα μπαράζ ανόδου, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τον προβιβασμό στα σαλόνια της Φούτμπολ Λιγκ. Αυτός είναι ο βασικός στόχος και για φέτος. Η ομάδα να αποδώσει ποιοτικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, να φτάσει μέχρι τα μπαράζ και να κάνει πράξη το μεγάλο όνειρο που δεν είναι άλλο από την άνοδο στη Β’ Εθνική. Στην άκρη του «κυανόλευκου» πάγκο θα κάθεται ο πολύπειρος τεχνικός Λουκάς Καραδήμος, ο οποίος είδε το ρόστερ του κατά την μεταγραφική περίοδο να ενισχύεται και να αποκτά το απαιτούμενο βάθος.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μόλις δύο βαθμοί ήταν η απόσταση της Προοδευτικής από τον Εθνικό στο φινάλε της περσινής σεζόν. Φέτος οι «βυσσινί» επιθυμούν σε μία ανάλογη πορεία ωστόσο, έχοντας ως βασικό στόχο φυσικά το βήμα παραπάνω και την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα δώσει το πολυπόθητο εισιτήριο για την συμμετοχή στα μπαράζ και παράλληλα την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον προβιβασμό για την Β’ Εθνική. Τεχνικός ηγέτης της ομάδας του Κορυδαλλού, ανέλαβε ο Θοδωρής Γκάτζιος με πλούσιο βιογραφικό σε αρκετές ομάδες της Γ’ Εθνικής και όχι μόνο. Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της «Προο», παρέμεινε ο βασικός κορμός ποδοσφαιριστών και η ομάδα ενισχύθηκε με ποιοτικούς παίκτες που υπάρχει η πεποίθηση ότι θα δώσουν αυτό που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Μαζί με τους Εθνικό και Προοδευτική αδιαμφισβήτητα αποτελούν τις μεγάλες ομάδες, τα «βαριά» ονόματα του 5ου ομίλου. Ο λόγος για τον Ιωνικό ο οποίος φέτος θέλει να αφήσει πίσω του την περσινή μέτρια πορεία και να κάνει μία νέα αρχή. Το φινάλε της περσινής περιόδου, βρήκε τους «κυανόλευκους» στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ο Ιωνικός δεν κατάφερε να διεκδικήσει αυτά που είχε σχεδιάσει από την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό ευελπιστούν να γίνει φέτος οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες ενίσχυσαν και θωράκισαν το ρόστερ της ομάδας της Νίκαιας με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο η μεταγραφή που τάραξε περισσότερο τα νερά, ήταν αυτή του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ντρίσα Ντιακιτέ, αλλά και αυτή του Βασίλη Πατσατζόγλου ο οποίος επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, και αναμένεται να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στα χέρια του τεχνικού Κώστα Ανυφαντάκη.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η περσινή χρονιά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μία ονειρική για τον Ατρόμητο Πειραιά. Οι Καμινιώτες κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον Πειραιά και ως εκ τούτου πήραν άξια την άνοδο στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής. Οι «κυανόλευκοι» πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή πορεία και το ίδιο θέλουν να κάνουν και φέτος. Βασικός στόχος των νεοφώτιστων όπως είχαν τονίσει οι άνθρωποι της ομάδας στο «ΦΩΣ» σε παλιότερο αφιέρωμα, είναι ο Ατρόμητος να ξεμπερδέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την παραμονή στην Κατηγορία και εν συνεχεία να παλέψει για όλα τα υπόλοιπα. Όσον αφορά το ρόστερ, αρκετοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν, ωστόσο ο Ατρόμητος φρόντισε να αναπληρώσει τα κενά με παίκτες που έχουν εμπειρία στο πρωτάθλημα. Προπονητής ο Θεόφιλος Καλύβας.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Η σεζόν που ολοκληρώθηκε βρήκε το Κερατσίνι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και άπαντες στο στρατόπεδο των «ροσονέρι» φιλοδοξούν σε μια καλύτερη πορεία φέτος. Οι Κερατσινιώτες στα φιλικά προετοιμασίας παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο και έδειξαν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο ενόψει και της έναρξης των επισήμων υποχρεώσεων τους. «Στόχος μας είναι να σώσουμε τη χρονιά. Είναι πολύ δύσκολη η φετινή Γ' Εθνική κι εμείς με χαμηλό μπάτζετ και πολλά νέα παιδιά θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας», είχε δηλώσει ο τεχνικός του Κερατσινίου Δημήτρης Αρναούτης, δίνοντας έτσι το στίγμα του για τον στόχο της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα.

ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Το παρθενικό της ταξίδι στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η ΑΕ Νεάπολης. Μετά και την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΛ, οι «κίτρινοι» άνοιξαν τα φτερά τους για το απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και φιλοδοξούν σε μία αξιοπρεπή πορεία που θα δώσει το δικαίωμα στην Νεάπολη να διεκδικήσει αρχικά την παραμονή της και εν συνεχεία να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για κάτι καλό. Η ομάδα βρισκόταν σε αναζήτηση προπονητή μέχρι πριν από λίγες μέρες, με τον Αντώνη Γιαννακάκη να αποτελεί τον «εκλεκτό» της διοίκησης για την τεχνική ηγεσία.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΑΡΧΑΝΩΝ: Ο Γιούχτας επέστρεψε στην Γ΄ Εθνική, με στόχο να φτάσει σε μια άνετη παραμονή. Με τον Μηνά Πίτσο στο τιμόνι της ομάδας, οι «πράσινοι» ενισχύθηκαν σημαντικά και η ομάδα αναμένεται να παρουσιάσει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο κόουτς του Γιόυχτα, αποτελεί τον αρχιτέκτονα της εντυπωσιακής περσινής πορείας του Γιούχτα, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση στην Α1 ΕΠΣΗ και την άνοδο στα αλώνια της Γ’ Εθνικής, με την διοίκηση να τον επιβραβεύει για το έργο του.

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ: Ένα νέο ξεκίνημα κάνουν και στις τάξεις της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ. Οι Κρητικοί με τον Θανάση Κολιτσιδάκη στο τιμόνι της ομάδας, στα φιλικά παιχνίδιά προετοιμασίας που έδωσαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και οι φιλοδοξίες με την έναρξη του πρωταθλήματος είναι μεγάλες. Ωστόσο ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο κρατούν χαμηλούς τόνους και δηλώνουν αφοσιωμένοι στον στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από μία αξιοπρεπή παρουσία με ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Η απόκτηση του Νίκου Κατσικοκέρη κατά το μεταγραφικό παζάρι, σκόρπισε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους φίλους της Επισκοπής οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία να δουν από κοντά την ομάδα τους να αγωνίζεται στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής. Οι Κρητικοί που πέρυσι στέφθηκαν πρωταθλητές στην Α΄ Κατηγορία Ρεθύμνου θέλουν να αποτελέσουν σκληρό… καρύδι για κάθε αντίπαλο και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν. Σίγουρα η Επισκοπή θα κάνει… ζημιές, ωστόσο το μεγάλο μυστικό στη φετινή ομάδα, είναι να προστατέψει την έδρα της και να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί μπροστά στο κοινό της. Προπονητής της ομάδας ο Γιώργος Λυρώνης.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Κουβαλώντας τον τίτλο του Κυπελλούχου Ερασιτεχνών οι φιλοδοξίες και τα όνειρα στις τάξεις του ΟΦ Ιεράπετρας έχουν αυξηθεί. Και ρόλο σε αυτό, έπαιξε και η περσινή πορεία που διέγραψαν οι Κρητικοί. Θυμίζουμε, ότι το φινάλε της περσινής χρονιάς βρήκε τους «μελανόλευκους» στην 3η θέση της κατάταξης, γεγονός που γέμισε με αυτοπεποίθηση και όνειρα τους φίλους του συλλόγου για το μέλλον. Αυτά θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει και ο τεχνικός του ΟΦΙ, Γιάννης Μάγγος.

ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ: Αποτελεί μία από τις πιο έμπειρες ομάδες του ομίλου θα λέγαμε. Ο λόγος για τον ΑΟ Παλαιόχωρας ο οποίος όπως αρκετές ομάδες έτσι και αυτός θέλει να ξεχάσει γρήγορα την περασμένη σεζόν και να εστιάσει στο νέο πρωτάθλημα για μία καλύτερη πορεία. Τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» φέτος για κάτι καλό θα ηγηθεί ο Αστέριος Θέμελης ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας δούλεψε σκληρά με τους ποδοσφαιριστές του, ώστε το τέλος της χρονιάς να έχει θετικό πρόσημο για τους Κρητικούς.

ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ: Σε μία καλύτερη πορεία από την περσινή ελπίζουν και στο στρατόπεδο του Ατσαλένιου. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να δείξουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και υπό τις οδηγίες του Μανώλη Σκύβαλου, αισιοδοξούν σε μία σεζόν που στο τέλος θα βρει διοίκηση ποδοσφαιριστές και φιλάθλους χαρούμενους. Τώρα όσον αφορά στο ρόστερ, αν ρίξει κανείς μια ματιά σε αυτό, θα δει ότι οι Κρητικοί κατάφεραν να διατηρήσουν τον βασικό κορμό των ποδοσφαιριστών, ενώ έγιναν και ποιοτικές μεταγραφές που αναμένεται να δώσουν νέα αύρα και άλλον αέρα στον Ατσαλένιο.

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Πειραιά, θα λέγαμε ότι άνοιξε την όρεξη στους ανθρώπους και τους υποστηρικτές του Αμπελακιακού. Οι νεοφώτιστοι, θα προσπαθήσουν να διαψεύσουν τα προγνωστικά που τους θέλουν στα αουτσάιντερ του ομίλου και θα προσπαθήσουν να παίξουν το ποδόσφαιρό τους και να ανταπεξελθόν όσο το δυνατόν καλύτερα στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Τεχνικός των νησιωτών είναι ο Τάκης Αγγελάκης που πέρυσι οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου στην ΕΠΣΠ.

6ος Όμιλος

Ο Διαγόρας Ρόδου, ο Παναιγιάλειος και οι άλλοι

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες ξεκινάει την φετινή του προσπάθεια για κάτι καλό ο Διαγόρας Ρόδου. Η αυλαία της περσινής σεζόν, βρήκε τον «Γηραιό» στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μία θέση η οποία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημη, αλλά και ούτε η ιδανική αν αναλογιστεί κανείς τους στόχους που θέτει η ομάδα κάθε χρόνο. Το σύνολο της Ρόδου φέτος φρόντισε να ενισχυθεί ουσιαστικά και με τον Νίκο Παντέλη στον πάγκο της, δηλώνει πανέτοιμη για το κάτι παραπάνω.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Όπως η Βέροια, όπως η Αναγέννηση Καρδίτσας, έτσι και ο Παναιγιάλειος, θέλει να είναι περαστικός και μόνο από την Γ’ Εθνική. Οι «μελανόλευκοι» που την περσινή σεζόν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά που είχαν ως αντίκτυπο τον οδυνηρό υποβιβασμό, θέλουν να κάνουν μία νέα αρχή και φυσικά να διεκδικήσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα την επιστροφή τους εκεί όπου ανήκουν. Στα σαλόνια της Φούτμπολ Λιγκ. Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, όπως ήταν λογικό αρκετοί ποδοσφαιριστές μετά και τον υποβιβασμό αποχώρησαν για ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, ωστόσο ο Παναιγιάλειος κάλυψε τα κενά και προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες. Μία από αυτές και η απόκτηση του πολύπειρου Εμίλιο Φουρτάδο ο οποίος θα αποτελέσει έναν εκ των πυλώνων για την φετινή πορεία του τεχνικού Χρήστου Παρασκευόπουλου.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Ο Αχαρναϊκός το καλοκαίρι βρισκόταν σε αναζήτηση προπονητή και η διοίκηση βρήκε τον εκλεκτό στο πρόσωπο του Φώτη Θανέλλα, ο οποίος καλείται να επαναφέρει τους «πράσινους» στον σωστό δρόμο. Η παρουσία της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα θα λέγαμε ότι πέρασε από πολλά εμπόδια, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας με συντονισμένες ενέργειες, κατάφεραν και δήλωσαν τον Αχαρναϊκό, ο οποίος όπως κάνουν λόγο οι ιθύνοντες του συλλόγου θα στηριχθεί σε δικά του παιδιά.

ΙΑΛΥΣΟΣ: Το κάτι παραπάνω θα ψάξει φέτος και ο Ιάλυσος. Η περσινή 3η θέση που κατέλαβαν οι «τοξοβόλοι» θα λέγαμε ότι άφησε μία πικρία στις τάξεις της ομάδας και άπαντες θέλουν με μία καλύτερη πορεία φέτος, για να… γλυκάνουν κάπως το πράγμα. Η προετοιμασία της ομάδας για το πρωτάθλημα, πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του Μάρκου Στεφανίδη. Ωστόσο ο έμπειρος κόουτς αποτέλεσε απρόσμενα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των «κυανοκίτρινων». Οι άνθρωποι της ομάδας ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία με τον Άγγελο Διγκόζη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ωστόσο ο «γάμος» δεν προχώρησε και πριν από λίγες μέρες, τα ηνία της ομάδας, ανέλαβε ο Σάκης Τερζής.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Η σεζόν για τον ΠΑΟ Βάρδας ξεκίνησε ιδανικά μετά και το διπλό στην έδρα του Διαγόρα Βραχνέικων στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής και άπαντες στο στρατόπεδο των «πράσινων» θέλουν να ελπίζουν σε μία ανάλογη συνέχεια. Η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς κατάφερε και διατήρησε τον βασικό κορμό των ποδοσφαιριστών της από πέρυσι, γεγονός που σημαίνει ότι η φιλοσοφία έχει μείνει η ίδια και σε συνάρτηση με τους παίκτες που θωράκισαν το ρόστερ, η Βάρδα σε μία ακόμα παρουσία της φέτος στο πρωτάθλημα θέλει με το πέρας του χρόνου και των αγωνιστικών να βρίσκεται όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα, για να διεκδικήσει ότι της αναλογεί.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Η περσινή συμμετοχή του Αστέρα Αμαλιάδας στα μπαράζ ανόδου για την Φούτμπολ Λιγκ, δεν είχε αίσιο τέλος καθώς ο Ηρόδοτος ήταν αυτός που πήρε μαζί με τον Αήττητο Σπάτων το εισιτήριο για την Β’ Εθνική, μετά και την δικαίωση των Κρητικών για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι Αστέρας Αμαλιάδας – Ηρόδοτος. Στις τάξεις των «βυσσινί» υπάρχουν αρκετά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα τα οποία μέχρι λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, είχαν βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους του συλλόγου και αποτέλεσμα αυτών, είναι ο Αστέρας να κατεβαίνει με την… Κ19. Ωστόσο αυτό δεν πτοεί την ομάδα της Αμαλιάδας, η οποία θα παλέψει με… νύχια και με δόντια για μία αξιοπρεπή πορεία και με τον Κώστα Κλάδη στο προπονητικό... τιμόνι.

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα μπήκε και η Θύελλα Ραφήνας η οποία επικράτησε του ιστορικού Πανηλειακού για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μία νίκη που γέμισε με πίστη και αυτοπεποίθηση τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ενόψει και της συνέχειας. Η σεζόν που διανύουμε αναμένεται με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις σε κάθε όμιλο. Αυτές θέλει να αποφύγει η Θύελλα Ραφήνας η οποία αποτελεί ένα πολύ ποιοτικό σύνολο. Με προπονητή τον Σταύρο Ηλιόπουλο ο οποίος θα βρίσκεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον πάγκο των «πράσινων».

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Ακόμα μία ομάδα που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε διοικητικούς και οικονομικούς… μπελάδες. Ο λόγος για τον Πανηλειακό. Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή, που η ομάδα είχε περιέλθει σε αδιέξοδο και μάλιστα υπήρχαν ακόμα και σκέψεις να μη δηλώσει καν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και οι «κόκκινοι» κατέβηκαν κανονικά στο πρωτάθλημα με κόουτς τον Αλέξανδρο Μαντζούνη, ώστε να υπερασπιστούν το «βαρύ» όνομα που κουβαλάνε και να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί σε μία απαιτητική σεζόν είναι η αλήθεια.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ: Η ολοκλήρωση της περσινής σεζόν, βρήκε τον Διαγόρα Βραχνέικων στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μία επίδοση που ούτε ικανοποίησε ιδιαίτερα, αλλά και ούτε στεναχώρησε τους ανθρώπους του συλλόγου. Η ομάδα «καθάρισε» σχετικά εύκολα την υπόθεση παραμονή και αυτό ήταν που μέτρησε στο τέλος για όλους. Ωστόσο, φέτος ο πήχης έχει ανέβει και άπαντες θέλουν η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω. Στην άκρη του πάγκου του Διαγόρα θα κάθεται ο Φίλιππος Σχοινάς ο οποίος και κατά το παρελθόν έχει διατελέσει ξανά καθήκοντα τεχνικού των «κυανόλευκων».

ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ: Να εκπλήξει τον φίλαθλο κόσμο θέλει η Νίκη Τραγανού στην παρθενική της συμμετοχή στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής. Οι περσινοί πρωταθλητές στην Α1 της Ηλείας, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό και δυνατό σύνολο, κάτι που φάνηκε και από τον αγώνα της πρεμιέρας, εκεί όπου η Νίκη κόντραρε στα ίσια τον Αστέρα Αμαλιάδας, παίρνοντας την ισοπαλία με 1-1. Οι νεοφώτιστοι το καλοκαίρι διατήρησαν τον βασικό κορμό ποδοσφαιριστών στο ρόστερ, ενώ κράτησαν στο τιμόνι της ομάδας και τον κόουτς, Σπύρο Αντωνόπουλο, με την νέα δυνατή διοίκηση του συλλόγου που εκλέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι να αποφέρει μία σιγουριά από πίσω.

ΠΑΝΟΜΒΡΙΑΚΟΣ: Ο Πανμοβριακός αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Α' Κατηγορίας και πήρε επίσης για πρώτη φορά την άνοδο στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Ρίολου, στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, δεν ξέφυγε από το οικονομικό της πλάνο και φρόντισε να κρατήσει σημαντικές μονάδες ποδοσφαιριστών και να θωρακίσει το έμψυχο δυναμικό με παίκτες έμπειρους και έτοιμους να συνεισφέρουν από την πρώτη κιόλας μέρα. Προπονητής της ομάδας, είναι ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος θεωρείται ο πρωτεργάτης της ανόδου.

ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ: Κουβαλάει τον τίτλο του πρωταθλητή Δωδεκανήσου και το γεγονός αυτό, ανεβάζει αυτόματα τις απαιτήσεις στο στρατόπεδο του Φοίβου Κρεμαστής. Οι Ροδίτες, στο νέο πρωτάθλημα θα παραταχθούν με αρκετά νέα πρόσωπα και το νεανικό στοιχείο να υπερισχύει. Στην άκρη του πάγκου των «κιτρινομπλέ» κάθεται ο Σάββας Ορφανίδης, ένας προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με τον σύλλογο.

ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Για τον Παλληνιακό, οι συστάσεις είναι περιττές. Μπορεί η ομάδα να συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Εθνική κατηγορία, ωστόσο ο περσινός πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΑΝΑ, έχει την ποιότητα για να πραγματοποιήσει κάτι καλό στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ωστόσο βασικός στόχος της ομάδας από την Παλλήνη, είναι η άνετη εξασφάλιση της παραμονής στην Κατηγορία. Τεχνικός ηγέτης του συλλόγου, παρέμεινε ο Βαγγέλης Χαντές.