Λάμψη βετεράνων στη Νέα Σμύρνη

Σφραγίστηκε με επιτυχία το τουρνουά παλαιμάχων «Ειρήνη και Θόδωρος Νικολαΐδης», μια διοργάνωση «τιμής και προσφοράς» 

Λάμψη βετεράνων στη Νέα Σμύρνη

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών που έγινε την Κυριακή 11/6 το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Όπως είναι γνωστό έλαβαν μέρος οι ομάδες παλαιμάχων του Πανιωνίου (που ήταν και ο οικοδεσπότης), του Απόλλωνα Σμύρνης, της Μυκόνου και του Ολυμπιακού Νέων Λιοσίων.

Διακρίνονται από αριστερά ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και υπεύθυνος αθλητισμού Βαγγέλης Χατζατουριάν, η αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη, η γενική γραμματέας των παλαίμαχων του Πανιωνίου, Γιώτα Χρονοπούλου, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο παλαίμαχος διαιτητής Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, η εκδότρια της εφημερίδας μας, Μαρία Νικολαϊδου και ο σύζυγός της Δημήτρης Στεφανάκης, ο παλαίμαχος διαιτητής Μελέτης Βουτσαράς, ο συντάκτης του «Φωτός» Ευτύχης Μαθιουδάκης, οι βοηθοί διαιτητών Γιάννης Στρίκος και Σπύρος Λουκούμης, οι Γιώργος Καλογεράκος, Μιχάλης Πρεβενιός και Πέτρος Ασημομύτης από τον ΑΕ Μυκόνου, και καθιστοί ο ταμίας του «Ιστορικού» Χρήστος Σωπίδης και ο Παναγιώτης Διαμαντής από τον Ολυμπιακό Άνω Λιοσίων

Χριστοδούλου, Δεληγιάννη, Σωπίδης, Νικολαΐδου, Στεφανάκης, Μαθιουδάκης, Χρονοπούλου και Χατζατουριάν

Στο τελετουργικό κομμάτι που έγινε στο ημίχρονο του πρώτου αγώνα ανάμεσα στη Μύκονο και στον Απόλλωνα τιμήθηκαν οι ιδρυτές της εφημερίδας μας, Ειρήνη και Θόδωρος Νικολαΐδης, για την πολυετή προσφορά τους στον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του Πανιωνίου, Δημήτρης Χριστοδούλου και ο ταμίας Χρήστος Σωπίδης, απένειμαν τιμητική πλακέτα στην εκδότρια του «Φωτός» Μαρία Νικολαΐδου

Τιμητική πλακέτα στη Μαρία Νικολαΐδου από τον Ολυμπιακό Άνω Λιοσίων και τον πρόεδρο των παλαιμάχων, Παναγιώτη Διαμαντή

Η Μαρία Νικολαΐδου ευχαριστεί την αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης, Κλαίρη Δεληγιάννη

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων απένειμαν τιμητικές πλακέτες τις οποίες παρέλαβε η εκδότρια της εφημερίδας μας, Μαρία Νικολαΐδου, ενώ στο γήπεδο παραβρέθηκαν ο σύζυγός της, Δημήτρης Στεφανάκης, και η δευτερότοκη κόρη τους, Μυρτώ. Ήταν πολύ συγκινητικές στιγμές στα όσα είπαν για τους εκδότες αλλά και γενικά για το «ΦΩΣ» οι Δημήτρης Χριστοδούλου (Πανιώνιος), Γιάννης Γεωργαράς (Απόλλων Σμύρνης), Παναγιώτης Διαμαντής (Ολυμπιακός Νέων Λιοσίων) και Πέτρος Ασημομύτης (Μύκονος), ανατρέχοντας στην ιστορία της εφημερίδας όσο και στη σημερινή παρουσία της στο χώρο της ενημέρωσης.

Ο Ευτύχης Μαθιουδάκης με τον αρχηγό της Μυκόνου, Πέτρο Ασημομύτη

Ο εκπρόσωπος της Μυκόνου, Πέτρος Ασημομύτης, κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες του χρόνου στο κυκλαδίτικο νησί για να διεξαχθεί εκεί το τουρνουά με την ευχή να γίνει θεσμός.

Τους αγώνες διαιτήτευσαν οι παλαίμαχοι διεθνείς διαιτητές ΦΙΦΑ, Μελέτης Βουτσαράς και Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, που έδωσαν το δικό τους στίγμα στο αγωνιστικό κομμάτι με την πολύτιμη συμμετοχή των βοηθών τους Γιάννη Στρίκου και Σπύρου Λουκούμη.

Ο Πρόεδρος των παλαίμαχων του Απόλλωνα Σμύρνης, Βασίλης Μαστρακούλης

Δύο κουβέντες για τον Θόδωρο Νικολαΐδη και από τον Χρήστο Σωπίδη

Ο αρχηγός του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιάννης Γεωργαράς, αναφέρθηκε στην ιστορία της εφημερίδας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα

Όσον αφορά τον τομέα της κοινωνικής προσφοράς για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου Νέας Σμύρνης, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ακόμη και ο καιρός ήταν «σύμμαχος» των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών που είχαν τη δυνατότητα κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να σταθούν με αξιώσεις στον αγωνιστικό χώρο. Αν και ορισμένοι είχαν παραπανίσια κιλά και άσπρα μαλλιά, απέδειξαν ότι η μπάλα δεν ξεχνιέται. Όλοι έφυγαν συγκινημένοι από τη Νέα Σμύρνη και ευχήθηκαν αυτό το τουρνουά να καθιερωθεί.

Για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου, την αξιόλογη προσπάθεια του Πανιωνίου

Επώνυμες παρουσίες

Το τουρνουά παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη, ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος αθλητισμού Βαγγέλης Χατζατουριάν, ο ορθοπεδικός Γιώργος Καραχάλιος καθώς και ο παλαίμαχος άσος του Πανιωνίου, Νόνι Λίμα.

Ο ορθοπεδικός Γιώργος Καραχάλιος με τον Δημήτρη Στεφανάκη, τη Μυρτώ Στεφανάκη και τη Μαρία Νικολαΐδου

Το αγωνιστικό μέρος του τουρνουά

Η αυλαία του τουρνουά παλαιμάχων άνοιξε με τον αγώνα ανάμεσα στους βετεράνους του Απόλλωνα Σμύρνης και της Μυκόνου. Το ματς έληξε 1-1 και το τέρμα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» πέτυχε ο Νίκος Πετρόπουλος, ενώ για τους Κυκλαδίτες σκόραρε ο Καραμανίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΎΡΝΗΣ: Ντυούσης, Μπάκας, Σιλεβίστας, Αργυρίου. Γ. Πετρόπουλος, Ραφαηλίδης, Ν. Ζουμπατόπουλος, Γεωργαράς, Ν. Πετρόπουλος, Κολώκας, Τσιγκούλης. Έπαιξαν επίσης και οι Β. Ζουμπατόπουτλος, Μπόντζος, Κωνσταντακόπουλος και Ράμμος.

ΜΥΚΟΝΟΣ: Κουσαθανάς, Κουτρούλης, Σταυρακόπουλος, Βουλκίδης, Πρεβενιός, Αργύρης Ασημομύτης, Καραμανίδης, Πέτρος Ασημομύτης, Καλφαμανώλης, Βεντούρης, Ξαγοράρης. Αγωνίστηκαν ακόμη και οι Καλογεράκος, Ιωαννίδης, Κουτρουμάνος, Ξανθόπουλος και Σιωπηρός.

Συγκίνησε με τον λόγο του ο αρχηγός της Μυκόνου Πέτρος Ασημομύτης. Στο στιγμιότυπο με τον Παναγιώτη Διαμαντή

Στο δεύτερο παιχνίδι οι παλαίμαχοι του Πανιωνίου νίκησαν τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού Νέων Λιοσίων με 2-0. Για τον «Ιστορικό» τα τέρματα σημείωσαν οι Κάφαλης και Χασιώτης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φακής, Κουτρόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Χάιτας, Χασιώτης, Καλαμάρας, Σαϊπάς, Γουσούλης, Ζυγούρης, Κάφαλης, Πλεξίδας. Έπαιξαν και οι Παπαδόπουλος, Μπέλλος, Ντασιακλής, Λαμπαδινός, Ραγκούσης, Νικολάου, Νικολαΐδης, Αγγελόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΕΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ: Νερατζίνης, Τασιόπουλος, Μπελέκας, Μαμωνάς, Ζιάκας, Γιάννου, Ναβροζίδης, Σπιρτούνιας, Ηλιόπουλος, Δεναξάς, Μάκρας. Αγωνίστηκαν και οι Διαμαντής, Μέξης, Βλαζάκης, Μαλαματίνης, Σγούρος, Νιτσόλας, Βήχος, Δημητράσκογλου, Δασκαλογιαννάκης, Στέρπης, Παπαχρήστος, Καρκαλέτσης.

Οι διαιτητές Γιάννης Στρίκος, Μελέτης Βουτσαράς, Βαγγέλης Γιαννακουδάκης και Σπύρος Λουκούμης παρουσιάστηκαν αντάξιοι των παικτών