Τουρνουά τιμής και κοινωνικής προσφοράς

Την Κυριακή (11/6), στις 17.30, στο στάδιο Νέας Σμύρνης θα αναμετρηθούν οι Παλαίμαχοι του Πανιωνίου, του Απόλλωνα Σμύρνης, της Μυκόνου και του Ολυμπιακού Νέων Λιοσίων

Τουρνουά τιμής και κοινωνικής προσφοράς

Έχουν γίνει άπειροι αγώνες Παλαιμάχων και μικρά τουρνουά για φιλανθρωπικό σκοπό. Όμως του τουρνουά που θα λάβει χώρα την Κυριακή (11/6) και ώρα 17.30 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για δύο λόγους. Αφενός γιατί θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Νέας Σμύρνης και αφετέρου γιατί γίνεται στη μνήμη των δύο ιδρυτών της εφημερίδας μας, Θόδωρου και Ειρήνης Νικολαΐδη και βέβαια αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς που είχαν την ιδέα για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου τουρνουά.

Ο αείμνηστος εκδότης της εφημερίδας μας είχε πάντα μία ευαισθησία για τους Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έγραψαν λαμπρή ιστορία και πάντα τους είχε σε μεγάλη υπόληψη. Έτσι ο «Ιστορικός» που θα φιλοξενήσει στο γήπεδό του αυτό το τουρνουά, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Ολυμπιακός Νέων Λιοσίων που είχε πάντα δεσμούς με τον «μεγάλο» Ολυμπιακό αλλά και οι παλαίμαχοι της Μυκόνου, νησί που έζησε όλα τα χρόνια του το ζεύγος Νικολαΐδη, θα λάβουν μέρος στο κυριακάτικο τουρνουά.

Σίγουρα θα … ξυπνήσουν μνήμες από το παρελθόν, τότε που το ποδόσφαιρο ήταν ρομαντικό, αλλά και ο σκοπός που γίνονται αυτοί οι αγώνες είναι ιερός. Οι φίλαθλοι πιστεύεται ότι θα αγκαλιάσουν με την παρουσία τους το τουρνουά, αλλά και θα ενισχύσουν το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Νέας Σμύρνης, αφού είναι γνωστό ότι πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται βοήθεια. Και η αλληλεγγύη είναι πιο απαραίτητη από κάθε άλλη φορά.

Όλα λοιπόν συνηγορούν ότι το τουρνουά θα στεφθεί από επιτυχία και θα αφήσει ένα θετικό πρόσημο. Το γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα αποτελέσει τον «μαγνήτη» για τους φίλους του ποδοσφαίρου και κυρίως για τους παλαιότερους που έζησαν αυτούς τους ποδοσφαιριστές όταν μεσουρανούσαν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Το αγωνιστικό κομμάτι
Η αυλαία του τουρνουά θα ανοίξει την Κυριακή στις 17.30, με τον αγώνα ανάμεσα στους παλαίμαχους της Μυκόνου και του Απόλλωνα Σμύρνης.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το παιχνίδι του οικοδεσπότη Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό Νέων Λιοσίων. Τους αγώνες θα διευθύνουν οι παλαίμαχοι διαιτητές FIFA Βαγγέλης Γιαννακουδάκης και Μελέτης Βουτσαράς. Βοηθοί τους θα είναι οι Γιάννης Στρίκος και Σπύρος Λουκούμης.