ΠΑΟΚ - Λαμία 1-1: Έβγαλε την υποχρέωση και έκλεισε θέση για τον 6ο τελικό την τελευταία οχταετία

Έχοντας παρακαταθήκη το 1-5 του πρώτου αγώνα, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία στην Τούμπα και προκρίθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Για 6η φορά τα τελευταία οχτώ χρόνια θα διεκδικήσει το τρόπαιο ο «Δικέφαλος». 

ΠΑΟΚ - Λαμία 1-1: Έβγαλε την υποχρέωση και έκλεισε θέση για τον 6ο τελικό την τελευταία οχταετία

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία, και με συνολικό σκορ 6-2 προκρίθηκε και τυπικά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου περιμένει η ΑΕΚ.

Για 6η φορά την τελευταία οχταετία οι Θεσσαλονικείς θα διεκδικήσουν το τρόπαιο ενώ η Λαμία σταμάτησε για 3η φορά στην ιστορίας της στα ημιτελικά του θεσμο

Ο Σβαμπ στο 24' με πέναλτι άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει στο 54' ο Μανούσος. Δοκάρι είχε ο Τάισον στο 40' ενώ με το πέρας της αναμέτρησης υπήρξε ένταση με τους Κουλιεράκη και Βέργο να ανταλλάζουν... γαλλικά!

Ανοιχτό ματς, ψύχραιμος ο Σβαμπ

Το παιχνίδι φάνηκε με το... καλημέρα πως δεν θα έχει σκοπιμότητες. Το 1-5 του πρώτου αγώνα, έδωσε τη δυνατότητα στους δύο προπονητές να προχωρήσουν σε αλλαγές έχοντας στο μυαλό τους και τις μάχες των playoff και playout.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 13' για τον ΠΑΟΚ όπου ο Σβαμπ με ωραία κάθετη πάσα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Νάρεϊ αλλά το μονοκόματο σουτ του Γερμανού δεν βρήκε εστία.

Στο 24' οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο Τάισον, από τους πιο δραστήριους στο α' μέρος, σούταρε η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σλίβκα και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Σβαμπ δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Κοσέλεβ και να κάνει το 1-0.

Παρά το γκολ η Λαμία βγήκε μπροστά και είχε δύο καλές στιγμές σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 33' με τον Ασκόβσκι, την προσπάθεια του απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς. Και με τον Μαρτίνεθ στο 34'ο οποίος πλάσαρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 40' σημειώθηκε η τελευταία καλή φάση στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Τάισον συνδυάστηκε υπέροχα με τον Τόμας, έκανε την κεφαλιά πάνω στον βηματισμό όμως είδε το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί το γκολ.

Γκολ ο Μανούσος, «έσβησε» το ματς!

Στην επανάληψη η Λαμία έπαιξε πιο επιθετικά και δεν άργησε να δικαιωθεί για την επιλογή της. Συγκεκριμένα, ο Μανούσος στο 54' ισοφάρισε ενώ τρία λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση για να φέρει τούμπα το παιχνίδι.

Τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όσο και ο Λεωνίδας Βόκολος προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές με αποτελέσμα ο ρυθμός να πέσει. Ο ΠΑΟΚ πήρε το τελευταίο 20λεπτο τη μπάλα για να φτάσει στο γκολ της νίκης αλλά στις πιο σημαντικές στιγμές του με Κουλιεράκη και Μπίσεσβαρ ο Κοσέλεβ είχε απαντήσεις.

Αμφότερες λοιπόν αρκέστηκαν στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ να κλείνει και τυπικά θέση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ 1-1

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 24' πεν. Σβαμπ - 54' Μανούσος

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου).
Κάρτες: Κάργας. Κουλιεράκης - Μανούσος, Σλίβκα

Οι συνθέσεις...

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτσ Α. – Λύρατζης, Βιεϊρίνια (67' Ρ. Σοάρες), Κάργας, Κουλιεράκης – Ντάντας (78' Φ. Σοάρες), Σβαμπ – Νάρεϊ (46' Μπίσεσβαρ), Τάισον (67' Ζίβκοβιτς Ζ.), Κωνσταντέλιας – Τόμας (67' Ολιβέιρα).

ΛΑΜΙΑ (4-4-2): Κοσέλεβ - Βασιλαντωνόπουλος, Παούλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς- Στάνκο, Σλίβκα (69' Μπεχαράνο), Μαρτίνες (86' Τζανδάρης), Ασκόβσκι (69' Σιμόν) – Μεδίνα (81' Κοντονίκος), Μανούσος (69' Βέργος).