ΕΠΟ: Πρόστιμο σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Καλλιθέα

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε με πρόστιμο τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και τις ΑΕΚ, Καλλιθέα. 

ΕΠΟ: Πρόστιμο σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Καλλιθέα

Χρηματικό πρόστιμο επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Καλλιθέα.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις: «Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ (αγώνας ΑΕΚ-Κηφισιά, στις 11/1/2023 για το Κύπελλο Ελλάδος Novibet).

Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ (αγώνας Βόλος-Παναθηναϊκός, στις 11/1/2023 για το Κύπελλο Ελλάδος Novibet).

Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ (αγώνας ΠΑΟΚ-Καλαμάτα, στις 10/1/2023 για το Κύπελλο Ελλάδος Novibet).

Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ Athens Kallithea FC χρηματική ποινή ύψους 1.250 ευρώ (αγώνας Athens Kallithea FC-Λαμία, στις 10/1/2023 για το Κύπελλο Ελλάδος Novibet).

Απαλλάσσει το σωματείο με την επωνυμία «Πανιώνιος» και τον δεύτερο των εγκαλουμένων, Νικόλαο Σπυρόπουλο (γενικό αρχηγό) από την κατηγορία της τέλεσης του πειθαρχικού παραπτώματος του άρθρου 19 του Π.Κ.
Κηρύσσει το Νικόλαο Σπυρόπουλο πειθαρχικώς ελεγκτέο για το πειθαρχικό παράπτωμα της παραγράφου 5 του άρθρου 12 του ΚΑΠ και επιβάλλει σε βάρος του τις πειθαρχικές ποινές: α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα μήνα και β) χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, του πρώτου εγκαλούμενου σωματείου ευθυνόμενου, ως προς την εν λόγω χρηματική ποινή, εις ολόκληρον με το δεύτερο των εγκαλουμένων (αγώνας Ρόδος-Πανιώνιος, στις 10/1/2023 για τη Γ’ Εθνική).

Απαλλάσσει το σωματείο με την επωνυμία «Εδεσσαϊκός» από την κατηγορία της τέλεσης του πειθαρχικού παραπτώματος του άρθρου 19 του Π.Κ.
Απαλλάσσει τον Γεώργιο Μυλωνά (πρόεδρο) από την κατηγορία της τέλεσης του πειθαρχικού παραπτώματος του άρθρου 10 παρ. 1 περ. δ’ Ι, σε συνδυασμό με το άρθρο 12 του Π.Κ, μη υφιστάμενης συνακόλουθης αντικειμενικής ευθύνης του Εδεσσαϊκού.
Κηρύσσει το σωματείο με την επωνυμία «Εδεσσαϊκός» πειθαρχικώς ελεγκτέο για το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 15 παρ. 4 περ. α΄ εδ. β΄, σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Π.Κ. και επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή ύψους 1.251 ευρώ.
Κηρύσσει τον Αλέκο Κόλα (φροντιστή) πειθαρχικώς ελεγκτέο για το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 10 παρ. 1 περ. δ΄ Ι, σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 2 του Π.Κ, για το οποίο ευθύνεται αντικειμενικά το εγκαλούμενο σωματείο.
Επιβάλλει σε βάρος του Αλέκου Κόλα τις πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους 834 ευρώ, του πρώτου των εγκαλουμένων σωματείου ευθυνομένου, ως προς την εν λόγω χρηματική ποινή, εις ολόκληρον με αυτόν και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες.
Απειλεί, σε βάρος του Εδεσσαϊκού, χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες (αγώνας Εδεσσαϊκός-Μακεδονικός Φούφας, στις 4/12/2022 για τη Γ’ Εθνική)».