Άρης: Η μισή άνοδος στην Πάτρα

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τη φετινή πορεία του Άρη στη Football League και την κρισιμότητα της αναμέτρησης με την Παναχαϊκή για την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία. 

Άρης: Η μισή άνοδος στην Πάτρα

Για 21 αγώνες από την αρχή της σεζόν ο Άρης οδηγεί την κούρσα στη Football League, δείχνοντας αποφασισμένος να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των οπαδών του και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Δεν είναι μικρό πράγμα να παραμένεις αήττητος για 21 αγώνες, αν και η λογική λέει ότι η διαφορά από τους αντιπάλους του θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη.

Ωστόσο λίγο πριν ξεκινήσει το πιο δύσκολο σερί αγώνων πριν βγει στην τελική ευθεία για την άνοδο, το αήττητο της ομάδας του Δημήτρη Σπανού, μπορεί να αποδειχθεί κομβικό. Ο Άρης πάει την Κυριακή στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει τη δυνατή Παναχαϊκή, έχοντας έναν αέρα επτά βαθμών. Στόχος του είναι να μην χάσει για να εξακολουθήσει να έχει το πλεονέκτημα, ενώ με νίκη εκτροχιάζει τον αντίπαλό του από την υπόθεση άνοδος και κάνει το μεγαλύτερο βήμα.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη ξέρουν φέτος να κερδίζουν, πολύ περισσότερο όμως ξέρουν να μην χάνουν! Κι αυτό το στοιχείο ίσως αποδειχθεί καθοριστικό. Ακολουθούν τα δύο κρίσιμα ματς με ΑΟΧ Κισσαμικό και Δόξα Δράμας, τον τέταρτο και πέμπτο δηλαδή της βαθμολογίας και η τετράδα αγώνων κλείνει με το ντέρμπι κορυφής στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, ο Άρης θα ξέρει πόσο πιο εύκολη θα είναι η επιστροφή του στη Super League, όμως την Κυριακή έχει τη δυνατότητα να κάνει τη μισή δουλειά.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ξεκίνησε από τώρα συζητήσεις και επαφές για τη νέα χρονιά. Καλά κάνει. Αν θέλει να είναι έτοιμος για τη Super League, πρέπει να έχει κάνει σχεδιασμό ακριβείας για την πρώτη συγκέντρωση του καλοκαιριού. Να έχει στα χαρτιά του το πλάνο της νέας περιόδου, τον προγραμματισμό προετοιμασίας, τα φιλικά, τις μεταγραφές.

Μια που είπαμε μεταγραφές, με δύο ποδοσφαιριστές έχει ήδη μιλήσει και έχει συμφωνήσει για τη νέα σεζόν. Έλληνες και οι δύο, από τη Super League, με απωθημένο να φορέσουν τη φανέλα του Άρη…