«Δρόμεια 2025»: Έγραψαν Ιστορία Τσουκαλά και Εμμανουηλίδου
Εξαιρετικούς χρόνους σημείωσαν στα «Δρόμεια 2025» οι Δήμητρα Τσουκαλά και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού δύο αθλήτριες διένυσαν τα 200 μ. σε χρόνο κάτω από τα 23’’ στον ίδιο αγώνα! Κι αυτό έγινε στα «Δρόμεια 2025» στο Δημοτικό στάδιο της Βάρης όπου η Δήμητρα Τσουκαλά και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έγραψαν τη δική τους ιστορία.
Η Τσουκαλά ήταν πρώτη στην 1η σειρά των 200 μ. και δεύτερη στη γενική κατάταξη με 22.97 (0,7) βελτιώνοντας το 23.25 που είχε σημειώσει τρεις εβδομάδες πριν στο Εαρινό πρωτάθλημα στα Τρίκαλα. Σπουδαίο ατομικό ρεκόρ και όριο για τη διοργάνωση του Τάμπερε πέτυχε και η Ελένη Ιακωβάκη που τερμάτισε σε 24.29 και κατέλαβε την πέμπτη θέση της πρώτης σειράς. Η νεαρή έχει το όριο και στα 400 μέτρα.
Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει αλλάξει γνώμη για τον Μίγια
Λίγο αργότερα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Βάρης μπήκε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου όπου διένυσε την απόσταση σε 22.99 (1,1) και πήρε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη. Στην ίδια κούρσα η 18χρονη Κυριακή Τσαούση βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με 24.33 (1,1) επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει στο Τάμπερε τον Αύγουστο.
Εντυπωσιακός ήταν σε μια ακόμη κούρσα ο Σωτήρης Γκαραγκάνης. Μετά το ατομικό του ρεκόρ στα 100 μ. νωρίς το απόγευμα στα «Δρόμεια» ο σπρίντερ έκανε το ίδιο και στα 200 μέτρα. Ο 26χρονος πρωταθλητής ήρθε στη Βάρη με 20.78 στα πόδια του και μετά τον τερματισμό είδε το χρονόμετρο να σταματά στα 20.66 (0,5).