Να η ευκαιρία για Β' και Γ' Εθνική

Πεδίον δόξης λαμπρόν για τις μικρότερες κατηγορίες της χώρας να αφήσουν πίσω τη μιζέρια και την εσωστρέφεια που τις κατατρέχει για χρόνια.

Να η ευκαιρία για Β' και Γ' Εθνική

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η δράση στα περισσότερα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο, όπως και στη δική μας Σούπερ Λιγκ. Ακολουθεί η πρωτοφανής στην Ιστορία του θεσμού διοργάνωση του Μουντιάλ την περίοδο του χειμώνα, που υποχρεώνει σε 40ήμερη διακοπή τις εγχώριες λίγκες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώτη κατηγορία. Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν και το ενδιαφέρον πλέον δεν είναι τόσο μεγάλο όσο στο παρελθόν που και ρομαντισμός υπήρχε στο ποδόσφαιρο και δεν είχε επέλθει κορεσμός από τη συνεχόμενη αγωνιστική δράση και τις αδιάκοπες τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Επιπλέον, για αυτούς που αγαπούν το εγχώριο ποδόσφαιρο και τη διά ζώσης παρακολούθηση των παιχνιδιών, έρχεται πολύ νωρίς αυτή η διακοπή, αφού στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως και στο ελληνικό, μόλις που συμπληρώθηκε διψήφιος αριθμός αγωνιστικών. Και με τον κόσμο διψασμένο για μπάλα, έπειτα από το σχεδόν διετές λοκντάουν και τους περιορισμούς παρουσίας στις κερκίδες, όπως επιβεβαιώνεται από την πολύ μεγάλη προσέλευση οπαδών και στο υψηλότερο επίπεδο (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) αλλά και στα υπόλοιπα γήπεδα.

Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για τις μικρότερες κατηγορίες της χώρας να αφήσουν πίσω τη μιζέρια και την εσωστρέφεια που τις κατατρέχει για χρόνια και να λάβουν το αυξημένο μερίδιο που τους αναλογεί σε σχέση με το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Η συγκυρία το έφερε η Β’ Εθνική να έχει μόλις ξεκινήσει το περασμένο Σαββατοκύριακο και η Γ’ Εθνική να παίρνει εκκίνηση την επόμενη Κυριακή. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν, αφού πλέον η αγωνιστική δράση θα επικεντρωθεί και σε αυτές τις κατηγορίες. Ήδη από την πρεμιέρα της δεύτερης κατηγορίας και πολύς κόσμος βρέθηκε σε γήπεδα, ιδιαίτερα στις δημοφιλείς ομάδες όπως η Καλαμάτα, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, ενώ και τα νούμερα τηλεθέασης της ΕΡΤ3 έκαναν τους επιτελείς της δημόσιας τηλεόρασης να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Το επόμενο διάστημα όλοι αυτοί θα παίξουν… μπάλα μόνοι τους. Και στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην επαρχία περισσότερο όπου ο κόσμος πηγαίνει ακόμα στο γήπεδο και στηρίζει την ομάδα της περιοχής του. Επιπλέον κίνητρο για όλους τους συμμετέχοντες -παίκτες, προπονητές, παράγοντες- για να λάμψουν και να προσφέρουν στον κόσμο καλό ποδόσφαιρο. Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν θετικά και σε σχέση με την ποιότητα των αγώνων και με τον αριθμό των γκολ που μπήκαν στους περισσότερους από αυτούς.

Και οι παίκτες, άλλωστε, αισθάνονταν σαν θηρία στο κλουβί προετοιμαζόμενοι για τρεις και τέσσερις μήνες μέχρι επιτέλους να δώσουν επίσημο παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους συναδέλφους τους στην τρίτη κατηγορία που αυτήν τη φορά κατάφεραν και ξεπέρασαν σε καθυστέρηση ακόμα και τη… Β’ Εθνική. Όλη η χώρα «απλωμένη» σε πέντε ομίλους, με δημοφιλέστατες ομάδες και κόσμο που τις στηρίζει και στα… αλώνια όπου έχουν καταπέσει. Πανιώνιος, Εθνικός, Φωστήρας, Δόξα Δράμας, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, Καστοριά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Πανελευσιανιακός, Βύζας Μεγάρων. Ρόδος και Πανηλειακός, μεταξύ άλλων, κοσμούν με την παρουσία τους την τρίτη κατηγορία. Το κακό είναι πως και φέτος δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη της Γ’ Εθνικής. Το… καλό εξ αυτού, πως ακόμα περισσότεροι φίλαθλοι θα πάνε στο γήπεδο για να στηρίξουν τις ομάδες τους.