«Έφυγε» ο Θαλής Τσιριμώκος, πρώτος παίκτης στην Ελλάδα που πήρε βραβείο fair play

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς έφυγε από την ζωή ο Θαλής Τσιριμώκος το πρωί της Κυριακής (19/6). Ήταν ο πρώτος παίκτης που πήρε βραβείο fair play στην Ελλάδα. 

«Έφυγε» ο Θαλής Τσιριμώκος, πρώτος παίκτης στην Ελλάδα που πήρε βραβείο fair play

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής (19/6) σε ηλικία 63 ετών από καρδιακό επεισόδιο ο Θαλής Τσιριμώκος, ο οποίος είχε γράψει την δική του ιστορία στα ελληνικά γήπεδα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Μάλιστα, ήταν ο πρώτος παίκτης στον οποίο δόθηκε βραβείο fair play. Τη σεζόν 1983-1984, στην αναμέτσηση ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό. Ο Σαργκάνης έπιασε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βλαστού κι ο Τσιριμώκος, που ήταν μπροστά στη φάση, αγκάλιασε τον Σαργκάνη.

Ο Τσιριμώκος αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της σεζόν 1979-1980, με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα πίσω από τον Μπάγεβιτς, ενώ ήταν τρίτος σκόρερ στην Α' Εθνική την σεζόν 1982-1983 με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Στην καριέρα του αγωνίστηκε στον ΑΟ Παγκρατίου, περιοχή όπου γεννήθηκε. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε σε ορισμένα φιλικά παιχνίδια και αργότερα έπαιξε σε Καλλιθέα, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1997 στην Αγία Ελεούσα, ενώ πέρασε από τον Αιολικό και το Αγερσανί. Εν συνεχεία μεταπήδησε στην Κ19 του Εθνικού και το 2011 ανέλαβε την πρώτη ομάδα. Το 2012 επέστρεψε στην Αγία Ελεούσα και έπειτα μετέβη στην Άνοιξη. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου και τελευταία ήταν σκάουτ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Επίσης διετέλεσε διευθυντής στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Εθνικό και την Άνοιξη.

Θυμηθείτε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Θαλής Τσιριμώκος στο "ΦΩΣ".