Ελλάς Ποντίων - Προοδευτική: Ο τελικός επιστρέφει «σπίτι» του!

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά θα γίνει ξανά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ένα γήπεδο που δίνει κύρος στη διοργάνωση και που κάθε ερασιτέχνης θέλει να αγωνιστεί! 

Ελλάς Ποντίων - Προοδευτική: Ο τελικός επιστρέφει «σπίτι» του!

Ύστερα από δύο χρόνια όπου ο κορονοϊός «πάγωσε» κάθε αθλητική δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα, έβαλε «φρένο» στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά επιστρέφει σπίτι του. Θυμίζουμε πως το 2020 το Κερατσίνι πήρε τον τίτλο σε… κλήρωση ελέω της πανδημίας ενώ πέρσι δεν

Ο δεύτερος θεσμός της Ένωσης λάμβανε χώρα τα τελευταία έτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ένα γήπεδο όπου κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να παίξει. Η έδρα του Ολυμπιακού, θα φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα Ποντίων και Προοδευτική την προσεχή Τετάρτη (13/4) και ώρα 16.30.

Το φαληρικό γήπεδο είναι ο τόπος όπου έχουν γίνει οι περισσότεροι τελικοί του πειραϊκού ποδοσφαίρου αλλά ο τόπος που δίνει μεγαλύτερο κύρος στη διοργάνωση. Η πρώτη σεζόν όπου διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» παιχνίδι με φόντο τη δεύτερη κούπα της ΕΠΣΠ ήταν το 1982-83 , όπου η Νίκη Ρέντη στέφθηκε Κυπελλούχος εις βάρος της ΑΕ Περάματος.

Από εκείνη τη χρονιά έως το 1999 τα ερασιτεχνικά σωματεία πατούσαν το χορτάρι του ιστορικού σταδίου. Μετά από ένα διάλλειμα 12 ετών, το ανανεωμένο και πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας έγινε η βασική έδρα του τελικού και το «παρθενικό» ματς ήταν μεταξύ της Προοδευτικής (φετινή φιναλίστ) και του Εθνικού Πειραιώς. Αναμέτρηση που βρήκε νικητές τους Κορυδαλλιώτες (4-1).

Να σημειώσουμε πως μετά το «σπίτι» των «ερυθρόλευκων», το γήπεδο με τις περισσότερες φιλοξενίες τελικών της Ένωσης είναι εκείνο της Νεάπολης. Η έδρα του Ιωνικού, με 15 παιχνίδια.