Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Σανκαρέ για ενάμιση χρόνο

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα (31/1) και για το επόμενο ενάμισι έτος ο Γιουνούς Σανκαρέ που ανήκε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ και οι πρώτες δηλώσεις του Σενεγαλέζου αμυντικού χαφ.

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Σανκαρέ για ενάμιση χρόνο

Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού εντάχθηκε επισήμως από το απόγευμα της Κυριακής (31/1) ο Γιουνούς Σανκαρέ.

Ο διεθνής Σενεγαλέζος μεσοαμυντικός θα φορά την πράσινη φανέλα μέχρι το καλοκαίρι του 2022, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟ θα αποτελέσει τον ένατο σταθμό στην καριέρα του στα 31 του μόλις χρόνια.

Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Αφρικανού από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας καταβάλλοντας ένα ποσό που ανήλθε στο ύψος των 250.000 ευρώ.

Ο 31χρονος Σανκαρέ βρισκόταν στην Ελλάδα από το απόγευμα του Σαββάτου (30/1), πέρασε επιτυχώς από ιατρικές εξετάσεις και σήμερα (31/1) οριστικοποίησε την παραμονή του στη χώρα μας για λογαριασμό των «πρασίνων». Από τη Δευτέρα (1/2) θα ξεκινήσει προπονήσεις στο Κορωπί και θα τεθεί αμέσως στη διάθεση του τεχνικού Λάζλο Μπόλονι για το ερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο (6/2).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα παρακάτω:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιουνούς Σανκαρέ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Σενεγαλέζο μέσο έχει διάρκεια 1,5 έτος. Ο Σανκαρέ γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1989 στην πόλη Σαρσέλ της Γαλλίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Παρί Σεν Ζερμέν.

Στην Παρί πραγματοποίησε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο την περίοδο 2007-08. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008-09 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ρεμς, με την οποία μέτρησε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Επέστρεψε στην Παρί την περίοδο 2009-10 για να αγωνιστεί σε 22 αγώνες πρωταθλήματος και να πετύχει 1 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2010 παραχωρήθηκε στην Ντιζόν, στην οποία παρέμεινε για 2,5 χρόνια και φόρεσε τη φανέλα της σε 67 παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 10 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2013 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Βαλενσιέν. Στους έξι μήνες της παραμονής του στον σύλλογο κατέγραψε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Σανκαρέ ήταν η Γκινγκάμπ, στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια, μετρώντας συνολικά 98 συμμετοχές και 9 γκολ. Το καλοκαίρι του 2016 αποκτήθηκε από τη Λιλ και φόρεσε τη φανέλα της ομάδας σε 21 αγώνες, πετυχαίνοντας και 2 γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2017 παραχωρήθηκε στην Μπορντό, όπου και παρέμεινε μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, καταγράφοντας 67 συμμετοχές και 12 γκολ. Τον περασμένο Ιούνιο πήρε την απόφαση να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας, μετακομίζοντας στη Σόφια για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ.

Με τη φανέλα του συλλόγου της Βουλγαρίας έπαιξε σε 12 αγώνες πρωταθλήματος, βρίσκοντας 3 φορές δίχτυα, ενώ συμμετείχε και σε όλους τους αγώνες ομίλων του Europa League. Καλωσορίζουμε τον Γιουνούς στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Ακολούθως ο Σανκαρέ έκανε και τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι επιθυμία του είναι να βοηθήσει τους «πράσινους» να εμφανιστούν ξανά στον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Επέλεξα τον Παναθηναϊκό γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος και μπορεί να εκπληρώσει τις επιθυμίες κάθε ποδοσφαιριστή που έχει φιλοδοξίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», είπε αρχικά και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Γνωρίζω χρόνια τον κύριο Ντρεοσί και ήταν ευκολότερο για μένα να αποφασίσω να έρθω, όπως επίσης και τον προπονητή. Είναι καλό ότι μιλούν γαλλικά, γιατί θα με βοηθήσει στην προσαρμογή μου. Θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να εκπληρώσει τους στόχους του, να επιστρέψει στην Ευρώπη και να αγωνιστώ μαζί του εκεί».