Aπό τη σεζόν 2020-21 η Football League ενοποιείται με τη Super League 2

Την επιστροφή σε δύο επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και από το καλοκαίρι του 2021 θα καταργηθεί η Football League και θα ενοποιηθεί με την Super League 2

Aπό τη σεζόν 2020-21 η Football League ενοποιείται με τη Super League 2

Την επιστροφή σε δύο επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο, προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με την «Ολιστική Μελέτη», που παρουσιάστηκε την Πέμπτη (28/1) από τον υφυπoυργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Στο νομοσχέδιο υπάρχει και αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Μιλάμε για την κατάργηση της FootballLeague ως τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας και ενοποίηση της με την υπάρχουσα Super League 2. Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2021 ώστε το φθινόπωρο να υπάρχουν μόνο η Σούπερ Λίγκα 1 και η δεύτερη κατηγορία, η οποία θα ονομάζεται είτε Super League 2 είτε θα κρατήσει το παραδοσιακό της όνομα, δηλαδή Β' Εθνική.

Ακούγεται μάλιστα ότι θα θεσπιστούν τρία κριτήρια για την δεύτερη κατηγορία, που θα είναι το αυξημένο Μετοχικό Κεφάλαιο, σημαντικό ποσό εγγυητικής επιστολής, που θα καταθέτουν οι ΠΑΕ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και η δυνατότητα να υπάρχουν στα φύλλα Αγώνων μισοί ποδοσφαιριστές, που να μπορούν να αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες (δηλαδή να είναι Έλληνες).

Από την γγΑ έγινε γνωστό ότι η εξέλιξη δεν επηρεάσει τη φετινή Football League, η οποία θα διεξαχθεί κανονικά εφόσον το επιτρέψουν οι λοιμωξιολόγοι και ο ΕΟΔΥ.