Καταργήθηκε η Β’ κατηγορία στην ΕΠΣ Κέρκυρας

Η πανδημία του κορονοϊού άφησε τα σημάδια της και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κέρκυρας και αρκετές ομάδες βρίσκονται στη δίνη της οικονομικής κρίσης

Καταργήθηκε η Β’ κατηγορία στην ΕΠΣ Κέρκυρας

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αφήσει τα σημάδια της και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αρκετές ομάδες βρίσκονται στο … χείλος του γκρεμού λόγω της οικονομικής κρίσης. Στην ΕΠΣ Κέρκυρας φέτος θα γίνουν αγώνες μόνο στην Α1 κατηγορία της Ένωσης και στην Α’ κατηγορία, ενώ καταργείται η Β’ κατηγορία γιατί δεν υπάρχουν ομάδες για να συμπληρωθούν οι όμιλοι.

Έτσι η ΕΠΣ Κέρκυρας αποφάσισε να διεξάγει την πρώτη κατηγορία σε δύο ομίλους των οχτώ ομάδων με γεωργαφικά κριτήρια, ενώ μετά το φινάλε της κανονικής περιόδου, θα ακολουθήσουν δεύτερος και τρίτος γύρος.

Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας και την κατάταξη των σωματείων θα ακολουθήσει η β’ φάση που θα σχηματιστεί ως εξής: Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή και οι τέσσερις επόμενες σε έναν όμιλο για τον υποβιβασμό στην Α’ κατηγορία. Στη β φάση του πρωταθλήματος, τα σωματεία στους δύο ομίλους θα ξεκινήσουν με τις εξής βαθμολογίες: 1ο: 5 βαθμούς, 2ο: 3 βαθμούς, 3ο: 2 βαθμούς και 4ο: 0 βαθμούς.

Πριν την έναρξη θα γίνει κλήρωση μεταξύ των δύο ομίλων για την αντιστοίχιση στο πρόγραμμα, που ακολουθεί. Θα ορισθεί, δηλ, ποιος θα είναι ο Α και ποιος ο Β. θα γίνουν επτά αγωνιστικές και η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση, θα σφραγίσει το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΠΣΚ οι δύο όμιλοι θα έχουν ως εξής:
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Θιναλιακός, Οδυσσέας Αυλιωτών, Αχιλλέας Νυμφών, Αστέρας Λιαπάδων, Όλυμπος Κέρκυρας, Νέος 2017, ΑΕ Καναλίων.
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Βολίδα, Ατρόμητος Στρογγυλής, Αστέρας Πετριτή, Αναγέννηση Περιβολίου, Παξοί, Κάβος, Κεραυνός Αγίου Νικολάου, Φαίακας Μαραθιά.