Live Blog Bundesliga: Στα μπαράζ η Βέρντερ, η Γκλάντμπαχ στο Champions League!

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό μέσα από το Fosonline.gr την εξέλιξη της μάχης για την έξοδο στο Champions League ανάμεσα σε Γκλάντμπαχ, Μπάγερ και Λειψία, αλλά και της προσπάθειας της Βέρντερ Βρέμης να αποφύγει τον υποβιβασμό!

Live Blog Bundesliga: Στα μπαράζ η Βέρντερ, η Γκλάντμπαχ στο Champions League!

Ολοκληρώνεται απόψε με τις αναμετρήσεις για την 34η και τελευταία αγωνιστική, η σεζόν 2019-20 στην Bundesliga και οι... εκκρεμότητες που απομένουν είναι δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια (ένα για το Champions League και ένα για το Europa League), καθώς και η «μάχη» των Φορτούνα Ντίσελντορφ και Βέρντερ Βρέμης για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού.

Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν παλεύουν για μια θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, την παρουσία τους στην οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ και η Λειψία. Οι «κόκκινοι ταύροι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ και ακόμη και με ήττα δεν μπορούν να βρεθούν εκτός Champions League, αφού έχουν προβάδισμα τριών βαθμών έναντι της Λεβερκούζεν και συντριπτικά καλύτερη διαφορά τερμάτων (+43 έναντι +16).

Φορτούνα Ντίσελντορφ και Βέρντερ Βρέμης θα δώσουν την τελική «μάχη» τους για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Η Φορτούνα βρίσκεται σε καλύτερη... μοίρα, καθώς είναι 16η στην κατάταξη και, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, θα διεκδικήσει την παραμονή της στα «μεγάλα σαλόνια» σε διπλό αγώνα με την ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στη Β΄ κατηγορία. Από την πλευρά της, η Βέρντερ, η οποία έχει αγωνιστεί σε περισσότερες σεζόν στην Bundesliga από κάθε άλλο σύλλογο, είναι 17η, όπερ σημαίνει ότι υποβιβάζεται αυτόματα -μαζί με την ουραγό Πάντερμπορν- στην Τσβάιτε Bundesliga. Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής, η Βέρντερ υποδέχεται την Κολωνία και θέλει νίκη για να πανηγυρίσει τη... σωτηρία της, εφόσον, παράλληλα, η Φορτούνα Ντίσελντορφ ηττηθεί στο Βερολίνο από την Ουνιόν. Εάν η Φορτούνα πάρει ισοπαλία στη γερμανική πρωτεύουσα, η Βέρντερ θα χρειαστεί νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά επί της Κολωνίας, για να τερματίσει 16η (σ.σ. αυτή τη στιγμή η Φορτούνα έχει -28 στη διαφορά τερμάτων, ενώ οι «πράσινοι» -32). Εφόσον, όμως, η Φορτούνα νικήσει στο Βερολίνο, η Βέρντερ υποβιβάζεται ανεξαρτήτως του αποτελέσματός της στον αγώνα με την Κολωνία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 33 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 79 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ--

Ντόρτμουντ 69 --Champions League--

Λειψία 63

Γκλάντμπαχ 62

Λεβερκούζεν 60

Βόλφσμπουργκ 49 --Europa League--

Χοφενχάιμ 49 --Europa League--

Φράιμπουργκ 45

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 42

Χέρτα Βερολίνου 41

Σάλκε 39

Ουνιόν Βερολίνου 38

Μάιντς 37

Κολωνία 36

Άουγκσμπουργκ 36

Φορτούνα Ντίσελντορφ 30

Βέρντερ Βρέμης 28

Πάντερμπορν 20 --ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ--