La Liga: Ποιοι παίκτες μένουν και ποιοι αποχωρούν μετά τις 30/6

Μικρές διαφορές θα υπάρχουν στα ρόστερ των ομάδων της La Liga εξαιτίας του κορονοϊού

La Liga: Ποιοι παίκτες μένουν και ποιοι αποχωρούν μετά τις 30/6

Λιγοστές θα είναι οι διαφοροποιήσεις στα ρόστερ των ομάδων της La Liga μετά τη σημερινή ημέρα (30/6), οπότε ολοκληρώνονται μία σειρά συμβολαίων ή συμφωνιών δανεισμού ποδοσφαιριστών. Η παράταση της αγωνιστικής σεζόν, μετά την τρίμηνη διακοπή λόγω κορονοϊού, δημιούργησε ερωτηματικά για το μέλλον δεκάδων παικτών στους συλλόγους τους, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως επιτεύχθηκαν συμφωνίες, έστω για την βραχυπρόθεσμη επέκταση των συμβολαίων που κανονικά λήγουν σήμερα.

Πιο αναλυτικά, για τους τρεις «μεγάλους» δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή. Η Ρεάλ εξασφάλισε την παράταση δανεισμού από την Παρί Σεν Ζερμέν του αναπληρωματικού τερματοφύλακα, Αλφόνς Αρεολά, ο Γιανίκ Καράσκο (δανεικός από την κινεζική Νταλιάν Γιφάνγκ) και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Αντάν (λήξη συμβολαίου) θα παραμείνουν στην Ατλέτικο, ενώ η Μπαρτσελόνα δεν είχε κανένα συμβόλαιο που να ολοκληρώνεται σήμερα και η ανταλλαγή Αρθουρ-Πιάνιτς θα ολοκληρωθεί μετά τη λήξη της σεζόν.

Δύο σημαντικές απώλειες θα έχει η Σεβίλη, καθώς ο Νολίτο (που έχει ήδη υπογράψει να επιστρέψει στη Θέλτα) και ο Έβερ Μπανέγκα δεν συμφώνησαν σε προσωρινή επέκταση των συμβολαίων τους και πλέον τίθενται εκτός ομάδας. Αντίθετα, κανονικά παραμένουν στους Ανδαλουσιάνους οι τρεις δανεικοί, Ρεγκιλόν (από Ρεάλ), Σούσο (από Μίλαν) και Μπόνο (Τζιρόνα).

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Βαλένθια όπου παρελθόν αποτελεί ο Εζέκιελ Γκαράι, ο οποίος όμως ήταν ούτως ή άλλως εκτός δράσης, καθώς έχει υποστεί ρήξη χιαστού, ενώ επεκτάθηκαν οι δανεισμοί των Φλορέντσι (Ρόμα) και Χάουμε Κόστα (Βιγιαρεάλ). Η Χετάφε, που δίνει μάχη για μία θέση στο Champions League, χάνει τρεις αναπληρωματικούς (ο Αντούνες μένει ελεύθερος, ενώ ολοκληρώνονται οι δανεισμοί των Βραζιλιάνων Κένεντι και Ντέιβερσον), ενώ αντιθέτως κρατάει τους επίσης δανεικούς Χασόν (από Βαλένθια) και Ετέμπο (από Στόουκ Σίτι).

Στη Σοσιεδάδ συνεχίζει κανονικά ο κινητήριος μοχλός της μεσαίας γραμμής, ο νεαρός Νορβηγός Μάρτιν Οντεγκααρντ, του οποίου ο δανεισμός από τη Ρεάλ ενδέχεται να παραταθεί και για την επόμενη σεζόν, ενώ παραμένει ως το τέλος της χρονιάς και ο βετεράνος Νταβίντ Θουρουτούθα. Οι εμβληματικοί Μπενιάτ και Σαν Χοσέ θα ολοκληρώσουν επίσης τη σεζόν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία ήδη αποχαιρέτησε με τις πρέπουσες τιμές τον 39χρονο Αρίτζ Αντούριθ, που «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, τις σημαντικότερες απώλειες έχει η Εϊμπαρ, που χάνει τους βασικότατους Ορεγιάνα και Εσκαλάντε, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να μεταπηδήσουν στη Βαγιαδολίδ και τη Λάτσιο, αντίστοιχα. Η βασκική ομάδα, όμως, φρόντισε να... μην έχει προβλήματα, καθώς έχει ξεφύγει πλέον εννέα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, με έξι αγωνιστικές να απομένουν. Η Λεγανές θα κάνει την ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 13 παικτών (!), κυρίως δανεικών, μεταξύ των οποίων και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο του Ολυμπιακού.

Η Γρανάδα κρατάει δέκα παίκτες και «αποχαιρετά» τους Βαντίγιο και Κοϊμπάσι, η Μαγιόρκα διατηρεί στο ρόστερ της οκτώ ποδοσφαιριστές (μεταξύ των οποίων και ο Λεάντρο Κούτρης) και αφήνει ελεύθερους τους Κι Σουνγκ-Γιουένγκ και Φαμπρίσιο, ενώ από τη Βαγιαδολίδ αποχωρεί ο -δανεικός από την Έβερτον- Σάντρο Ραμίρεθ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ