Bundesliga: Ρεκόρ στις ασίστ ο «αναγεννημένος» Τόμας Μίλερ

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου Τόμας Μίλερ με την ασίστ που μοίρασε στη νίκη των Βαυαρών επί της Βόλφσμπουργκ (4-0) έφτασε τις 21 στην εφετινή Bundesliga και ξεπέρασε το ρεκόρ του Κέβιν Ντε Μπρόινε (20) που κρατούσε από την σεζόν 2014/15.

Bundesliga: Ρεκόρ στις ασίστ ο «αναγεννημένος» Τόμας Μίλερ

Ιδιαίτερη ήταν για τον Τόμας Μίλερ η τελευταία αγωνιστική της εφετινής Bundesliga, αφού κατάφερε να γράψει το όνομά του στο βιβλίο της ιστορίας του γερμανικού πρωταθλήματος. Στη νίκη της Μπάγερν Μονάχου με 4-0 επί της Βόλφσμπουργκ, ο 30χρονος επιθετικός έδωσε την ασίστ στον Κίνγκσλεϊ Κομάν στο πρώτο γκολ των Βαυαρών και έφτασε αισίως τις 21 στην σεζόν ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είχε φτάσει τις 20 την περίοδο 2014/2015 όταν αγωνιζόταν ακόμα στην Γερμανία με τα χρώματα της Βόλφσμπουργκ. Έτσι, ο Τόμας Μίλερ πέρασε πλέον στην κορυφή του πίνακα με τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν, στην ιστορία της Bundesliga, και έχει έναν ακόμα λόγο να χαίρεται πέρα από την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος από την Μπάγερν.

Η αλήθεια είναι ότι η εφετινή περίοδος δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για τον διεθνή άσο, ο οποίος είχε παραγκωνιστεί από τον πρώην προπονητή του στον σύλλογο Νίκο Κόβατς με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να ζητήσει ακόμα και την αποχώρησή του από την Μπάγερν. Έπειτα βέβαια από την απόλυση του Κόβατς και την απόφαση της διοίκησης των Βαυαρών να χρίσει πρώτο προπονητή τον Χανς Φλικ, η κατάσταση άλλαξε για τον ίδιο.

Ο Μίλερ παρουσιάστηκε «αναγεννημένος» και όχι μόνο προσέφερε τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα του στην κατάκτηση και του εφετινού τίτλου, αλλά παράλληλα ολοκλήρωσε και ο ίδιος την σεζόν με ένα ρεκόρ.

Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι με τον Κόβατς προπονητή ο Γερμανός φορ μετρούσε 22 ασίστ σε 60 παιχνίδια, ενώ με τον Φλικ στην τεχνική ηγεσία έχει 18 ασίστ σε 29 συμμετοχές. Συνολικά την εφετινή αγωνιστική περίοδο ο διεθνής άσος μετράει 12 γκολ και 25 ασίστ σε 45 παιχνίδια της Μπάγερν Μονάχου σε όλες τις διοργανώσεις.