Bundesliga: Στο Champions League η Γκλάντμπαχ, στα μπαράζ παραμονής η Βέρντερ (highlights)

Η Γκλάντμπαχ νίκησε 2-1 την Χέρτα και εξασφάλισε την τέταρτη θέση στην Bundesliga που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Στα μπαράζ παραμονής η Βέρντερ Βρέμης, υποβιβάστηκε η Φορτούνα Ντίσελντορφ. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Bundesliga: Στο Champions League η Γκλάντμπαχ, στα μπαράζ παραμονής η Βέρντερ (highlights)

Την συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου εξασφάλισε η Γκλάντμπαχ. Στην 34η και τελευταία αγωνιστική της Bundesliga νίκησε 2-1 εντός έδρας την Χέρτα και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που χάριζε το τελευταίο «εισιτήριο» για τα μεγάλα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκεί θα βρίσκεται φυσικά και η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου που «πάτησε» με το εμφατικό 4-0 τους «λύκους» της Βόλφσμπουργκ, όπως επίσης η Ντόρτμουντ και η Λειψία. Οι Βεστφαλοί γνώρισαν βαριά ήττα με 4-0 στην έδρα τους από την Χόφενχαϊμ, με τον Κράμαριτς να σημειώνει «καρέ» τερμάτων, ενώ οι «κόκκινοι ταύροι» κέρδισαν εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ με 2-1.

Η Βόλφσμπουργκ και η Χόφενχαϊμ που προαναφέραμε θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στο Europa League, μαζί με την Λεβερκούζεν, η οποία νίκησε 1-0 τη Μάιντζ και τερμάτισε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μόλις δύο πόντους λιγότερους από την τέταρτη Γκλάντμπαχ.

Όσον αφορά την «ουρά» της βαθμολογίας, η Βέρντερ Βρέμης διέσυρε με το εμφατικό 6-1 την Κολωνία και εξασφάλισε την 16η θέση στην Bundesliga που την στέλνει σε μπαράζ, όπου θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για να κερδίσει την παραμονή της στα μεγάλα «σαλόνια».

Αντίθετα, η Φορτούνα Ντίστελντορφ δεν τα κατάφερε και μετά την ήττα της με 3-0 στο Βερολίνο από την Ουνιόν έμεινε προτελευταία στην βαθμολογία και υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, εκεί όπου θα βρίσκεται του χρόνου και η Πάντερμπορν, που τερμάτισε στην τελευταία θέση της Bundesliga.

Το προφίλ της 34ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6

Βόλφσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου 0-4
(4' Κομάν, 37' Κιζάνς, 72' Λεβαντόφσκι, 79' Μίλερ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 0-4

(8', 30', 48' και 50' Κράμαριτς)

Άουγκσμπουργκ - Λειψία 1-2
(72' Βάργκας - 28' και 80' Βέρνερ)

Γκλάντμπαχ - Χέρτα Βερολίνου 2-1
(7' Χόφμαν, 78' Εμπολό - 90' Ιμπίσεβιτς)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μάιντς 1-0
(2' Βόλαντ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Πάντερμπορν 3-2
(9' Ρόντε, 33' Α. Σίλβα, 52' Ντοστ - 55' Ντράγκερ, 76' Μιτσέλ)

Φράιμπουργκ - Σάλκε 4-0
(20' και 57' Βάλντσμιντ, 38' Σμιντ, 46' Χέλερ)

Ουνιόν Βερολίνου - Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-0
(26' Ούτζα, 54' Γκέντνερ, 90' Αμπντουλαχί)

Βέρντερ Βρέμης - Κολωνία 6-1
(22' και 58' Οζάκο, 27' Ράσιτσα, 29' Φούλκρουγκ, 55' Κλάαζεν, 68' Σάργκεντ - 62' Ντρέξτλερ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ