La Liga: Η Θέλτα έκανε τη ζημιά στη Μπαρτσελόνα- Πέφτει η Λεγανές του Σιόβα (highlights, βαθμολογία)

Με μόλις έναν βαθμό έφυγε από το Βίγκο η Μπαρτσελόνα, χάνοντας έδαφος στη μάχη του τίτλου με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Νωρίτερα η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε με 3-1 της Ρεάλ Μαγιόρκα για την 32η αγωνιστική της La Liga. Η Οσασούνα "σκότωσε" τη Λεγανές του Σιόβα με 2-1 στο 97΄. 

La Liga: Η Θέλτα έκανε τη ζημιά στη Μπαρτσελόνα- Πέφτει η Λεγανές του Σιόβα (highlights, βαθμολογία)

Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, στο «Καμπ Νόου», μεσοβδόμαδα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επανέκαμψε στις επιτυχίες νικώντας, με σκορ 3-1, την, τρίτη από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα, Ρεάλ Μαγιόρκα.

Τα «λιοντάρια» έφτασαν στη δεύτερη, διαδοχική, εντός έδρας, επικράτηση τους προηγούμενα με 2-0 πριν το ημίωρο χάρη σε γκολ των Ραούλ Γκαρθία, με πέναλτι, που ο ίδιος κέρδισε (16') και το παρθενικό στην Primera Division τέρμα του 20χρονου μέσου Όιχαν Σάνκετ.

Ωστόσο οι «νησιώτες», που μετά τη διακοπή έχουν μόνο έναν πόντο συγκομιδής σε 5 αγώνες, αντέδρασαν στην επανάληψη μειώνοντας με πέναλτι του Μπούντιμιρ (70').

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε, για τους Βάσκους - που μ' αυτή τη νίκη επέστρεψαν στη διεκδίκηση μίας θέσης στο Europa League (σ. στο -3 από την 6η θέση) - ο Βιγιάλιμπρε στο 90ο λεπτό. Αντίθετα δυσκολεύει η υπόθεση παραμονή για την Μαγιόρκα καθότι στο -6 από την σωτηρία και μάλιστα με ματς περισσότερο.

Λίγο αργότερα, η Θέλτα έκανε τη... ζημιά στη Μπαρτσελόνα, παίρνοντας ισοπαλία με 2-2 και «ψαλιδίζοντας» τις ελπίδες των Καταλανών για τίτλο.

Παρότι οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν δις με γκολ του Λουίς Σουάρες, η ομάδα του Βίγκο ισοφάρισε ισάριθμες φορές, με τη... φαρμακερή να έρχεται δύο λεπτά πριν από το φινάλε (88') χάρη στο απευθείας φάουλ του Ιάγκο Άσπας.

Με δύο γκολάρες του Ένρικ Γκαγιέγο, η Οσασούνα «σκότωσε στο 97΄τη Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα και με αυτό το αποτέλεσμα (2-1) τη στέλνει ολοταχώς στον υποβιβασμό.

Μόλις στο 9΄, ο 33χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ με ανάποδο ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή, με τον Έλληνα αμυντικό να παρακολουθεί τη φάση ανήμπορος να αντιδράσει.

Η Λεγανές «απάντησε» στο 50’ με τον Αβιλές να εκτελεί από μακρινή απόσταση, αλλά στο 97΄και πάλι ο Γκαγιέγο σκόραρε για την Οσασούνα και της έδωσε τη νίκη με 2-1, η οποία μάλιστα τη βάζει στο κόλπο εξόδου στην Ευρώπη.

Γλίτωσε στο παρά... επτά η Σεβίλλη με την Βαγιαδολίδ (1-1)

Εν τω μεταξύ, στο εναρκτήριο ματς της αγωνιστική, για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι η Σεβίλλη δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τη νίκη, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Βαγιαδολίδ.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρη σε γκολ του Ολίβας στο 25', ωστόσο κατάφεραν στο 83' να απαντήσουν με το πέναλτι του Οκάμπος γλιτώνοντας έτσι την ήττα.

Τηλεοπτικό πρόγραμμα: Τα κανάλια για ΟΦΗ -Παναθηναϊκός, Πανιώνιος - Ξάνθη, Νόριτς - Μάν. Γιουνάιτεντ

Αναλυτικά το προφίλ της 32ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6

Σεβίλλη - Βαγιαδολίδ 1-1
(83' πεν. Οκάμπος - 25΄Ολίβας)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαγιόρκα 3-1
(16' πεν. Ραούλ Γκαρθία, 24' Σάνκετ, 90' Βιγιαλίμπρε - 70 πεν. Μπούντιμιρ)

Θέλτα - Μπαρτσελόνα 2-2
(50' Σμόλοφ, 88' Ιάγκο Άσπας - 20', 67' Λουίς Σουάρες)

Οσασούνα - Λεγανές 2-1

(9΄, 90+7΄, Γκαγιέγο - 50΄Αβιλές)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλαβές (23:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6

Λεβάντε - Ρεάλ Μπέτις (15:00)

Βιγιαρεάλ - Βαλένθια (18:00)

Γρανάδα - Έιμπαρ (20:30)

Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Δευτέρα (29/6)

Χετάφε - Ρεάλ Σοσιεδάδ (23:00)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ