La Liga: Στην κορυφή η Ρεάλ Μαδρίτης (βαθμολογία, highlights)

Με τα γκολ των Γκέδες και Ροντρίγκο στο πρώτο ημίχρονο, η Βαλένθια πήρε άνετο τρίποντο κόντρα στην Οσασούνα στο πρωτάθλημα της Primera Division. Η Ρεάλ κέρδισε 2-1 τη Σοσιεδάδ και πάτησε κορυφή. Το πλήρες πρόγραμμα, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Στην κορυφή η Ρεάλ Μαδρίτης (βαθμολογία, highlights)

Θέλτα - Αλαβές 6-0

Με έναν φανταστικό Ραφίνια, ο οποίος πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ μέσα σε ένα λεπτό (!) στο α' μέρος, η Θέλτα Βίγκο συνέτριψε με σκορ 6-0 την Αλαβές, που αγωνιζόταν από το 27' με παίκτη λιγότερο.

Πάντως οι γηπεδούχοι προηγούνταν ήδη 2-0 σε εκείνο το σημείο, απλά η αποβολή του Αγκιρεγκαμπίρια έκανε τα πράγματα πιο εύκολα...

Βαλένθια - Οσασούνα 2-0

Δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα η Βαλένθια επιβλήθηκε της Οσασούνα με το 2-0, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Οι "νυχτερίδες" έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους μόλις στο 3' όταν και πέτυχαν γκολ μετον Ροντρίγκο, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ λίγο αργότερα (12') με δράση τον Γκέδες, και ο Ροντρίγκο στο 35' σκόραρε, με το γκολ αυτή τη φορά να μετράει κανονικά και τον επιθετικό της Βαλένθια να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Ο Σέρχιο Ράμος έκανε το 0-1 (50’) και έφτασε τα 68 γκολ. Ξεπέρασε τον Ρόναλντ Κούμαν, ως ο αμυντικός με τα περισσότερα τέρματα στην Primera Division.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχασε τον αρχηγό της, αφού ο Σέρχιο Ράμος αποχώρησε στο 60ό λεπτό με πρόβλημα στο γόνατο. Ο Γιανουζάι με μακρινό σουτ πίστεψε ότι έκανε το 1-1 (68’), όμως ο VAR έδειξε ότι ο Μίκελ Μερίνο που ήταν εκτεθειμένος επηρέαζε την φάση. Στην επόμενη φάση ο Μπενζεμά με ατομική προσπάθεια έκανε το 0-2 (70’) σε μία φάση που πάλι χρειάστηκε η βοήθεια του VAR για να διαπιστωθεί αν ο Γάλλος επιθετικός έκανε κοντρόλ με το χέρι.

Φαίνεται πάντως ότι ο Μπενζεμά χρησιμοποιεί το χέρι του για να κατεβάσει την μπάλα.

Ο Μίκελ Μερίνο έδωσε ξανά ελπίδες στους Βάσκους «εκτελώντας» με το αριστερό τον Κουρτουά (83’, χωρίς συνέχεια.

Το Σάββατο 20/6

Η Ατλέτικο Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Βαγιαδολίδ, αλλά τελικά επικράτησε με 1-0 για την 30η αγωνιστική της La Liga. Η ομάδα του Σιμεόνε δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους και χρειάστηκε τη φάση του 81' για να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Σε μία σέντρα ο τερματοφύλακας της Βαγιαδολίδ Χοσέ Αντόνιο Κάρο έκανε κακή έξοδο και ο Βιτόλο που μπήκε αλλαγή στο 73' με κεφαλιά έκανε το 1-0. Με αυτό το τρίποντο η Ατλέτικο έπιασε στην 3ηθέση την Σεβίλλη.

Καμία δεν άφησε ευχαριστημένη το 1-1! Από τη μία η Χετάφε που δεν ήθελε να χάσει κι άλλο έδαφος με την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League και από την άλλη η Έιμπαρ, που δίνει τη δική της μάχη για να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 30΄με τον Ετέμπο (ήταν το πρώτο γκολ του Νιγηριανού στη La Liga), αλλά η Έιμπαρ ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Ντίας Ντε Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο μέρος μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, αλλά το γκολ του Πέδρο Μπίγας (86'), ακυρώθηκε μέσω VAR ως (οριακό) οφσάιντ.

Χάρη σε ένα όμορφο γκολ του Ινίγο Μαρτίνεθ, νωρίς-νωρίς στο ματς, η Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεπέρασε με 1-0 το εμπόδιο της Μπέτις και συνεχίζει να είναι σε ευρωπαϊκή τροχιά, καθώς βρίσκεται 5 βαθμούς πίσω από τις θέσεις του Europa League.

Οι Βάσκοι ήταν καλύτερη, και άξιζαν τη νίκη… Πέρα από το τακουνάκι-γκολ του Ινιγο Μαρτίνεθ (7’), είχαν δύο δοκάρια. Η Μπέτις έχασε βέβαια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Κανάλες (86’) έστειλε ψηλά άουτ το πέναλτι που εκτέλεσε. Η Μπέτις βρίσκεται στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.

Σα... σίφουνας πέρασε από τα περίχωρα της Βαρκελώνης η Λεβάντε και στο διάβα της παρέσυρε την Εσπανιόλ. Τους πήρε και τους ...σήκωσε τους «παπαγάλους» της Καταλονίας η ομάδα από την Βαλένθια κερδίζοντας 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπόρχα Μαγιοράλ (14') και η Εσπανιόλ ισοφάρισε με τον Νταβίντ Λόπεθ για το 1-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη ένα γκολ του Μπάρντι (67') και το αυτογκόλ του Πεντρόθα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι μετά από 2 σερί ισοπαλίες μετά την επανέναρξη τους πρωταθλήματος οι «βάτραχοι», που δεν κέρδιζαν από τις 22 Φλεβάρη (3 ισοπ. - 1 ήττα στο ενδιάμεσο), επέστρεψαν στις επιτυχίες κι είναι στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού (με 35 π.). Αντίθετα, οι γηπεδούχοι σε τρεις αγώνες, μετά την επανεκκίνηση, έχουν όλα τα αποτελέσματα και η παραμονή τους δυσχεραίνει καθότι προτελευταίοι (24π.) στο -4 από την σωτηρία

Την Παρασκευή 19/6

Με μία νίκη και με μία ισοπαλία άνοιξε η αυλαία της 30ης αγωνιστικής της La Liga. Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει το διπλό στην έδρα της Γρανάδα με 1-0, την ίδια ώρα που η Λεγανές έμεινε στο 1-1 με τη Μαγιόρκα.

Τα «κίτρινα υποβρύχια» είχαν την υπεροχή στο ματς και μόλις συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της συνάντησης κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Μορένο. Η συνέχεια του παιχνιδιού δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη με το 1-0 να μένει έως το τέλος.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας την ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος έχασε η Μαγιόρκα. Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στην έδρα της με τον Σεβίγια στο 9', είδε τη Λεγανές τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90' να ισοφαρίζει με τον Ροντρίγκεθ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε χαρούμενους τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ωστόσο έχουν μαθηματικές ελπίδες για να παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία.

Το προφίλ της 30ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/6

Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 0-1
(11' Μορένο)

Μαγιόρκα - Λεγανές 1-1
(9' Σεβίγια - 87' Ροντρίγκεθ)

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 0-0

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6

Εσπανιόλ - Λεβάντε 1-3
(28' Νταβίντ Λόπεθ - 14' Μπόρχα Μαγιοράλ, 67' Μπάρντι, 87' αυτ. Αντριά Πεντρόθα)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μπέτις 1-0
(7' Μαρτίνεθ)

Χετάφε - Έιμπαρ 1-1
(30' Ετέμπο - 45'+6' Ντίας Ντε Ολιβέιρα)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Βαγιαδολίδ 1-0
(81' Βιτόλο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/6

Θέλτα - Αλαβές 6-0
(15' Τζέισον, 20' πέν. Άσπας, 40', 41' Ραφίνια, 78' Νολίτο, 86' Σάντι Μίνα)

Βαλένθια - Οσασούνα 2-0

(12' Γκέδες, 35' Ροντρίγκο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

(83΄Μερίνο/60΄Σέρχιο Ράμος, 70΄Μπενζεμά )

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ