Ο εξαιρετικός Φερνάντες, η Γιουνάιτεντ και ο Μουρίνιο

Ο Πορτογάλος μέσος Μπρούνο Φερνάντες συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και να ενισχύει την προσπάθεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μια θέση στην Premier League που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. *Πρώτος βαθμός για τον Ζοσέ Μουρίνιο στην Τότεναμ κόντρα... σε πρώην!

Ο εξαιρετικός Φερνάντες, η Γιουνάιτεντ και ο Μουρίνιο

Στο κόλπο της διεκδίκησης μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Premier League που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν παρέμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τι κι αν απέτυχε να πανηγυρίσει το τρίποντο στην επιστροφή της στην αγωνιστική δράση μετά την διακοπή λόγω του κορονοϊού, εν τούτοις κρατά ακόμα ζωντανό το όνειρό της ενόψει των υπολοίπων οκτώ αγωνιστικών στο πρωτάθλημα.

Στον αγώνα με αντίπαλο την Τότεναμ, που ολοκληρώθηκε στο 1-1, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μπορούσαν κάλλιστα να φύγουν ακόμα και με το τρίποντο από το Λονδίνο, αν είχαν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ακόμα και ο βαθμός όμως που εξασφάλισαν ήταν σημαντικός για την προσπάθεια που κάνουν εφέτος στην κατηγορία.

Και στο συγκεκριμένο ματς σημαντική ήταν φυσικά η παρουσία του Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος από την ημέρα που πέρασε το κατώφλι του «Ολντ Τράφορντ» δεν σταματά να δικαιώνει τους ιθύνοντες της Μάντσεστερ για την επιλογή τους να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Γύρω στα 80 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στην Γιουνάιτεντ η απόκτησή του από την Σπόρτινγκ πέρσι το καλοκαίρι και ο 25χρονος Πορτογάλος μέσος συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Με το πέναλτι που εκτέλεσε κόντρα στην Τότεναμ χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό. Πέραν τούτου όμως, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως από το ντεμπούτο του στο αγγλικό πρωτάθλημα μέχρι σήμερα έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ της ομάδας του σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο παίκτη του συλλόγου, μετρώντας τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες και έχει τα περισσότερα σουτ από κάθε άλλο συμπαίκτη του.

Αν δει μάλιστα κάποιος την προσφορά του εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις, οι αριθμοί του διεθνούς άσου είναι εντυπωσιακοί, καθώς έχει πετύχει 19 γκολ και έχει μοιράσει 18 ασίστ σε 38 συνολικά παιχνίδια. Όπως βέβαια, έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ένας Μπρούνο Φερνάντες δεν αρκεί για να επιστρέψει ο σύλλογος στις μεγάλες επιτυχίες. Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται ακόμα αρκετές μεταγραφές για την ενίσχυση της αρχικής της 11άδας. Πρώτα απ’ όλα στην άμυνα, αλλά και την επίθεση.

Από κει και πέρα, όσον αφορά τον Ζοσέ Μουρίνιο, το αξιοσημείωτο είναι πως αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός του Πορτογάλου τεχνικού σε παιχνίδια κόντρα σε πρώην ομάδες του στο πρωτάθλημα από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ.

Μέχρι πρότινος ο 57χρονος μετρούσε από τον πάγκο των «σπιρουνιών» δύο ήττες από την Τσέλσι και άλλη μία από την Γιουνάιτεντ – στο ματς του «Ολντ Τράφορντ» τον περασμένο Δεκέμβρη. Και για να κάνουμε μία σύγκριση με το παρελθόν του Μουρίνιο, σε 16 συνολικά παιχνίδια πρωταθλήματος σε Πορτογαλία και Αγγλία μετρούσε κόντρα σε πρώην ομάδες του… μόλις δύο ήττες.