La Liga: «Ζωντανή» η Αθλέτικ Μπιλμπάο για Ευρώπη- Έπιασε Σεβίλλη στην 3η θέση η Ατλέτικο (vids)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Βαγιαδολίδ. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεπέρασε με 1-0 το εμπόδιο της Μπέτις και συνεχίζει να είναι σε ευρωπαϊκή τροχιά. Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία της La Liga.

 
La Liga: «Ζωντανή» η Αθλέτικ Μπιλμπάο για Ευρώπη- Έπιασε Σεβίλλη στην 3η θέση η Ατλέτικο (vids)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Βαγιαδολίδ, αλλά τελικά επικράτησε με 1-0 για την 30η αγωνιστική της La Liga. Η ομάδα του Σιμεόνε δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους και χρειάστηκε τη φάση του 81' για να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Σε μία σέντρα ο τερματοφύλακας της Βαγιαδολίδ Χοσέ Αντόνιο Κάρο έκανε κακή έξοδο και ο Βιτόλο που μπήκε αλλαγή στο 73' με κεφαλιά έκανε το 1-0. Με αυτό το τρίποντο η Ατλέτικο έπιασε στην 3ηθέση την Σεβίλλη.

Καμία δεν άφησε ευχαριστημένη το 1-1! Από τη μία η Χετάφε που δεν ήθελε να χάσει κι άλλο έδαφος με την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League και από την άλλη η Έιμπαρ, που δίνει τη δική της μάχη για να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 30΄με τον Ετέμπο (ήταν το πρώτο γκολ του Νιγηριανού στη La Liga), αλλά η Έιμπαρ ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Ντίας Ντε Ολιβέιρα.

Στο δεύτερο μέρος μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, αλλά το γκολ του Πέδρο Μπίγας (86'), ακυρώθηκε μέσω VAR ως (οριακό) οφσάιντ.

Χάρη σε ένα όμορφο γκολ του Ινίγο Μαρτίνεθ, νωρίς-νωρίς στο ματς, η Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεπέρασε με 1-0 το εμπόδιο της Μπέτις και συνεχίζει να είναι σε ευρωπαϊκή τροχιά, καθώς βρίσκεται 5 βαθμούς πίσω από τις θέσεις του Europa League.

Οι Βάσκοι ήταν καλύτερη, και άξιζαν τη νίκη… Πέρα από το τακουνάκι-γκολ του Ινιγο Μαρτίνεθ (7’), είχαν δύο δοκάρια. Η Μπέτις έχασε βέβαια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Κανάλες (86’) έστειλε ψηλά άουτ το πέναλτι που εκτέλεσε. Η Μπέτις βρίσκεται στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.

Σα... σίφουνας πέρασε από τα περίχωρα της Βαρκελώνης η Λεβάντε και στο διάβα της παρέσυρε την Εσπανιόλ.

Τους πήρε και τους ...σήκωσε τους «παπαγάλους» της Καταλονίας η ομάδα από την Βαλένθια κερδίζοντας 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπόρχα Μαγιοράλ (14') και η Εσπανιόλ ισοφάρισε με τον Νταβίντ Λόπεθ για το 1-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ένα γκολ του Μπάρντι (67') και το αυτογκόλ του Πεντρόθα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι μετά από 2 σερί ισοπαλίες μετά την επανέναρξη τους πρωταθλήματος οι «βάτραχοι», που δεν κέρδιζαν από τις 22 Φλεβάρη (3 ισοπ. - 1 ήττα στο ενδιάμεσο), επέστρεψαν στις επιτυχίες κι είναι στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού (με 35 π.)

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι σε τρεις αγώνες, μετά την επανεκκίνηση, έχουν όλα τα αποτελέσματα και η παραμονή τους δυσχεραίνει καθότι προτελευταίοι (24π.) στο -4 από την σωτηρία

«Φρένο» στην Σεβίλλη για Μπαρτσελόνα την Παρασκευή κι η Ρεάλ μπορεί να της πάρει την πρωτιά

Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σεβίλης κι άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της La Liga.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την άμυνα των γηπεδούχων και είχαν σαν μοναδική καλή ευκαιρία ένα φάουλ του Μέσι στο 21' που έδιωξε εντυπωσιακά ο Κουντέ.

Αντίθετα η Σεβίλη έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Τερ Στέγκεν να κρατάει όρθια την ομάδα του.

Πλέον η Μπαρτσελόνα έχει 65 βαθμούς κι ακολουθεί η Ρεάλ με 62, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή, 21 Ιουνίου, εκτός έδρας τη Σοσιεδάδ.

Νικώντας πιάνει τους Καταλανούς στην κορυφή και στην ισοβαθμία θα είναι πρώτη λόγω των αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους ματς (νίκη, ισοπαλία)

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία:

19/06

Γρανάδα-Βιγιαρεάλ 0-1

(11΄ Μορένο)

Μαγιόρκα-Λεγανές 1-1

(9΄ Σεβίγια - 87΄ Όσκαρ)

Σεβίλη-Μπαρτσελόνα 0-0

20/06

Εσπανιόλ-Λεβάντε 1-3
(28' Νταβίντ Λόπεθ - 14' Μπόρχα Μαγιοράλ, 67' Μπάρντι, 87' αυτ. Αντριά Πεντρόθα)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μπέτις 1-0

(7΄Μαρτίνεθ)

Χετάφε-Εϊμπάρ 1-1

(30΄Ετέμπο- 45+6΄Ντίας Ντε Ολιβέιρα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ 1-0

(81΄Βιτόλο)

21/06

15.00: Θέλτα-Αλαβές

20.30: Βαλένθια-Οσασούνα

23.00: Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ