Αρίνα:«Δεν καταλαβαίνω γιατί ακούμε τον εθνικό ύμνο πριν από επαγγελματικά αθλήματα»

O πρώην προπονητής σχολίασε το γεγονός ότι ακούγεται πριν από επαγγελματικά αθλήματα ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ, ενώ οι περισσότεροι αθλητές είναι ξένοι

Αρίνα:«Δεν καταλαβαίνω γιατί ακούμε τον εθνικό ύμνο πριν από επαγγελματικά αθλήματα»

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, Μπρους Αρίνα αμφισβήτησε τη σημασία του ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας, πριν από τους αγώνες στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Παράλληλα, ο Αρίνα τόνισε πως καταλαβαίνει γιατί μερικοί αθλητές γονατίζουν για να διαμαρτυρηθούν για τις φυλετικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια του «The Star-Spangled Banner» πριν από τους αγώνες.

«Αναρωτιέμαι γιατί παίζουμε τον ύμνο σε επαγγελματικά αθλητικά γεγονότα στη χώρα μας.. Θέτει τους ανθρώπους σε δύσκολη θέση», δήλωσε στο ESPN ο Αρίνα, προπονητής της ομάδας της Major League Soccer (MLS), Νιου Ίγκλαντ Ρεβολούσιον.

«Ο ύμνος δεν ακούγεται σε κινηματογραφικές αίθουσες, στο Μπρόντγουεϊ, σε άλλες εκδηλώσεις στις ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να συμβαίνει πριν από ένα παιχνίδι μπέιζμπολ ή ένα παιχνίδι MLS», τόνισε, λέγοντας επίσης, ότι πολλοί από τους παίκτες του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γεννήθηκαν μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Στο MLS, οι περισσότεροι από τους παίκτες που στέκονται στο γήπεδο κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου είναι ξένοι παίκτες. Δεν είναι καν Αμερικανοί. Γιατί λοιπόν παίζουμε τον εθνικό ύμνο; Είμαι πατριώτης, είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τις ΗΠΑ σε Παγκόσμια Κύπελλα και διεθνείς αγώνες, και πιστεύω ότι είναι σωστό σε αυτά τα επίπεδα. Αλλά όχι στα πρωταθλήματα. Και σήμερα, γίνεται πολύ μεγάλο ζήτημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ