Βραζιλία: Η Φλαμένγκο 3-0 την Μπάνγκου στην επανέναρξη του πρωταθλήματος (pic, vid)

Η Φλαμένγκο στον πρώτο επίσημο αγώνα ύστερα από τρεις μήνες για το πρωτάθλημα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο κέρδισε 3-0 την Μπάνγκου στο άδειο φυσικά Μαρακανά.

Βραζιλία: Η Φλαμένγκο 3-0 την Μπάνγκου στην επανέναρξη του πρωταθλήματος (pic, vid)

Η Φλαμένγκο στον πρώτο επίσημο αγώνα ύστερα από τρεις μήνες για το πρωτάθλημα κέρδισε 3-0 την Μπάνγκου στο άδειο φυσικά Μαρακανά.

Για τη Φλαμένγκο σκόραραν οι Αρασκαέτα (18'), Μπρούνο Ενρίκε (66') και Πέδρο Ρότσα (88').

Ο αγώνας, που διεξήχθη τα ξημερώματα, σηματοδότησε την επιστροφή των τοπικών πρωταθλημάτων της Βραζιλίας, τα οποία σταμάτησαν τον Μάρτιο λόγω του κορονοϊού.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος του Ρίο, Μαρσέλο Κριβέλα, έδωσε το «ΟΚ» για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ένα από τα πιο σημαντικά στη Βραζιλία.

Βέβαια ο Κριβέλα ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του κράτους να μην τιμωρήσει τις ομάδες που αρνήθηκαν να συμμετέχουν για λόγους υγείας και ασφάλειας.

Για παράδειγμα, η Μποταφόγκο και η Φλουμινένσε, δύο από τις καλύτερες ομάδες της χώρας, ανακοίνωσαν πως δεν θα αγωνιστούν!

«Το αίτημά μας είναι ξεκάθαρο. Οι ομάδες που σκέφτονται να μην επιστρέψουν να μην τιμωρηθούν, η φάση έναρξης δεν είναι υποχρεωτική. Εάν ένας παίκτης που είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει εμφανιστεί ξαφνικά θετικός στον κορονοϊό και πεθάνει, τότε ο κόσμος θα γυρίσει και θα πει ότι βιαστήκαμε να επιστρέψουν στη δράση», είπε ο Κριβέλα.