Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αποθεώνουν τον... Ράσφορντ!

Η συνδρομή του Μάρκους Ράσφορντ ώστε η Αγγλική κυβέρνηση να μην σταματήσει τη δωρεάν σίτιση στα σχολεία της χώρας αναγνωρίστηκε από τους ιστορικότερους αντιπάλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την, συμπολίτισσα, Σίτι και τη Λίβερπουλ!

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αποθεώνουν τον... Ράσφορντ!

Αυτό θα πει αναγνώριση...

Η συμβολή του Μάρκους Ράσφορντ στο να μην προχωρήσει η Αγγλική κυβέρνηση στο σχέδιο τερματισμού της δωρεάν σίτισης στα σχολεία της χώρας που αφορούσε 200.000 παιδιά αποθεώθηκε, όχι μόνο από φίλους, αλλά και (ποδοσφαιρικούς) «εχθρούς»!

Παρά την αβυσσαλέα αντιπαλότητα τους με τους «κόκκινους διαβόλους» - κι όποιους τους εκπροσωπούν, όπως ο 22χρονος, διεθνής Άγγλος επιθετικός - η κοινωνική του ευαισθητοποίηση, αλλά κι η συνδρομή του στη δημιουργία ενός λαϊκού «τσουνάμι» που ανέτρεψε τα σχέδια των κρατούντων αναγνωρίστηκαν από την επίσημη Λίβερπουλ και την συμπολίτισσα Σίτι!

Η πρώτη μάλιστα τον χαρακτήρισε «πρότυπο»!

Ο Ράσφορντ, μέσω ανοιχτής επιστολής προς το βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε έκκληση να μην σταματήσει το κοινωφελές μέτρο, από το οποίο κι ο ίδιος είχε επωφεληθεί όταν ήταν μικρός.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έκανε πίσω κι έτσι θα συνεχιστεί κανονικά η σίτιση στα σχολεία για έξι εβδομάδες το καλοκαίρι

Η Λίβερπουλ με μήνυμά της στο Twitter επαίνεσε τον Ράσφορντ τονίζοντας τον αντίκτυπο που θα υπάρξει για τα παιδιά του Μέρσεϊσαϊντ.

«Τα παιδιά της περιοχής μας θα επωφεληθούν εξαιτίας των δράσεων αυτού του αξιόλογου πρότυπου. Από την Λίβερπουλ με αγάπη» ανέφεραν οι Reds στον επίσημο λογαριασμό τους.

Μήνυμα έστειλε και η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι.

Οι «πολίτες» υπογράμμισαν ότι η πράξη του Ράσφορντ έκανε την πόλη περήφανη. «Φανταστική δουλειά Μάρκους, κάνεις το Μάντσεστερ περήφανο».

Το λες και (ποδοσφαιρικό) πολιτισμό, όλο αυτό.