Γκουαρντιόλα για Αρτέτα: «Μας βοήθησε να γίνουμε αυτοί που είμαστε»

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, έπλεξε το εγκώμιο του πρώην βοηθού του, Μίκελ Αρτέτα, ενόψει της αυριανής (17/6) αναμέτρησης των «πολιτών» με την Άρσεναλ στην Premier League.

Γκουαρντιόλα για Αρτέτα: «Μας βοήθησε να γίνουμε αυτοί που είμαστε»

Με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην βοηθό του, τον Μίκελ Αρτέτα, αναφέρθηκε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι «πολίτες» θα αντιμετωπίσουν αύριο (17/6) την Άρσεναλ σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Premier League και ο Καταλανός θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και πάλι τον Ισπανό, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβρη αποχώρησε από τους «γαλάζιους» για να αναλάβει πρώτος προπονητής στους «κανονιέρηδες».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δω και πάλι τον Μίκελ. Έναν από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Το παιχνίδι όμως θα κριθεί από τους ποδοσφαιριστές. Ο Αρτέτα γνωρίζει τα πάντα για μας και υπήρξε σημαντικό κομμάτι των επιτυχιών μας. Μας βοήθησε να γίνουμε αυτοί που είμαστε», είπε ο Γκουαρντιόλα κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για το αν είναι έτοιμη η ομάδα του μετά από περίπου τρεις μήνες απουσίας λόγω της διακοπής από την πανδημία του κορονοϊού, απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε ένα παιχνίδι, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να δώσουμε συνεχόμενες αναμετρήσεις. Πρέπει να κάνουμε ροτέισον και να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές μας βρίσκονται σε καλή φυσικά κατάσταση. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το παιχνίδι με την Άρσεναλ και στην συνέχεια το αν θα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη αναμέτρησή μας με αντίπαλο την Μπέρνλι. Αύριο θα δούμε το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα και έπειτα θα εξετάσουμε τι χρειάζεται για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Όλες οι ομάδες είχαν περίπου τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστούν».

Πέραν αυτών, ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε και για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στις αρχές του περασμένου Απρίλη ο Καταλανός είχε χάσει την μητέρα του σε ηλικία 82 ετών, η οποία είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

«Όλοι υπέφεραν κατά την διάρκεια της πανδημίας, προσωπικά και οικονομικά, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Υπήρξαν άνθρωποι που έχασαν μέλη της οικογενείας τους ή φίλους. Είναι μία δύσκολη περίοδος. Οι καλύτεροι επιστήμονες στον κόσμο δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος για την απόφαση της αγγλικής λίγκας για την επανεκκίνηση της εφετινής σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, απάντησε: «Αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία των ανθρώπων, αλλά στο τέλος η Premier League αποφάσισε πως πρέπει να παίξουμε. Περιμένουμε να αγωνιστούμε και θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε το γρηγορότερο δυνατό».