La Liga: Περίπατος για Μπαρτσελόνα στη Μαγιόρκα με γκολ και ασίστ Μέσι (highlights)

Η Βαγιαδολίδ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Σε δεινή θέση και η Θέλτα που μένει στην επικίνδυνη ζώνη μετά την ήττα από τη Βιγιαρεάλ (0-1). Εύκολο αποδείχθηκε το πέρασμα της Μπαρτσελόνα από τη Μαγιόρκα (0-4). Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Περίπατος για Μπαρτσελόνα στη Μαγιόρκα με γκολ και ασίστ Μέσι (highlights)

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα την έξοδό της στην έδρα της Μαγιόρκα, συντρίβοντας την ομώνυμη τοπική ομάδα με σκορ 4-0. Οι «μπλαουγκράνα» επέδειξαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με τον Λιονέλ Μέσι να έχει δύο ασίστ και να κλείνει τον... λογαριασμό στα τελευταία λεπτά με ωραίο προσωπικό τέρμα.

Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα: Οπαδός εισέβαλε στο γήπεδο και έβγαλε φωτογραφίες με παίκτες! (vid)

Η Βαγιαδολίδ πέρασε από την έδρα της καταδικασμένης Λεγανές με 2-1, με την τελευταία να χάνει έδαφος στη μάχη της για την αποφυγή του υποβιβασμού, μιας και βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Αντίθετα η Βαγιαδολίδ, διατήρησε τη θέση της στο μέσο της βαθμολογίας.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ενές Ουνάλ άνοιξε το σκορ για τη Βαγιαδολίδ, ενώ στο 54΄ο Ρουμπέν Αλκαράζ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Το μόνο κατάφερε η Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα, ήταν να μειώσει στο 84΄με πέναλτι με τον Όσκαρ Ροντρίγκεθ.

Ο Έλληνας αμυντικός έμεινε στον πάγκο και δεν πέρασε στο ματς.

Σπουδαία και σημαντική νίκη επί της Θέλτα πέτυχε με 1-0 η Βιγιαρεάλ στο Βίγκο, για την 28η αγωνιστική της La Liga. Ο Μανουέλ Τριγκέιρος ήταν αυτός που «σκότωσε» στις καθυστερήσεις (90+2) τη Θέλτα η οποία μένει στη ζώνη του υποβιβασμού, την ώρα που η ομάδα του, η Βιγιαρεάλ, ελπίζει σε μία θέση στο Europa League.

Το έργο της Εσπανιόλ έγινε πολύ πιο εύκολο μετά την αποβολή του γκολκίπερ της Αλαβές, Φερνάντο Πατσέκο, στο 19' με απευθείας κόκκινη κάρτα (μπλόκαρε την μπάλα εκτός περιοχής), με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα... νίκης στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δευτέρου με τα γκολ των Μπερνάντο και Γου.

Εσπανιόλ - Αλαβές: Ο Ρομπέρτο μπήκε αλλαγή κι έκανε την απόκρουση του ματς (vids)

Την ευκαιρία να πιάσει την Ατλέτικο Μαδρίτης έστω και προσωρινά στην πέμπτη θέση σπατάλησε η Βαλένθια, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Λεβάντε.

Οι «νυχτερίδες» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά οι προσπάθειές τους δεν βρήκαν στόχο. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όμως κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο.

Ωστόσο στην τελευταία φάση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μελέρο, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Νωρίτερα με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στην αγωνιστική δράση η Γρανάδα, αφού νίκησε στην έδρα της τη Χετάφε με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν κεφάλι στο σκορ με πλασέ του Τιμόρ στο 20', ωστόσο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην επανάληψη.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών η Γρανάδα έπειτα από σύγχυση στην άμυνα της Χετάφε κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 και εννέα λεπτά μετά να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Φερνάντεθ. Το 2-1 έμεινε έως το φινάλε, με τους νικητές να ανεβαίνουν στην όγδοη θέση.

Το προφίλ της 28ης αγωνιστικής:

Πέμπτη (11/6)

Σεβίλη – Μπέτις 2-0
(56' πέν. Οκάμπος, 62' Φερνάντο)

Παρασκευή (12/6)

Γρανάδα - Χετάφε 2-1
(70', 79' Φερνάντεθ - 20' Τιμόρ)

Βαλένθια - Λεβάντε 1-1
(90' Ροντρίγκο - 90'+8' πέν. Μελέρο)

Σάββατο (13/6)

Εσπανιόλ - Αλαβές 2-0
(45'+ Μπερνάντο, 47' Γου)

Θέλτα - Βιγιαρεάλ 0-1
(90'+2' Τριγκέριος)

Λεγανές - Ρεάλ Βαγιαδολίδ 1-2
(84΄Ροντρίγκεθ (πεν.) - 2΄Ουνάλ, 54΄Αλκαράζ)

Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα 0-4
(2' Βιδάλ, 37' Μπρέιθγουεϊτ, 79' Άλμπα, 90' Μέσι)

ΚΥΡΙΑΚΗ (14/6)

15:00: Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης

20:30: Ρεάλ Μαδρίτης - Εϊμπάρ

23:00: Ρεάλ Σοσιεδάδ - Οσασούνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ