Premier League: Με αντιρατσιστικό μήνυμα οι φανέλες μέχρι το τέλος της σεζόν

Οι ομάδες της Premier League συμφώνησαν να αντικαταστήσουν τα ονόματα στις φανέλες των παικτών με το μήνυμα «Black Lives Matter» για τα παιχνίδια που απομένουν για το πέσιμο της «καρό» σημαίας της σεζόν 2019-20.

Premier League: Με αντιρατσιστικό μήνυμα οι φανέλες μέχρι το τέλος της σεζόν

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ από αστυνομικό σκόρπισε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού, θέλοντας με αυτό τον τρόπο τα τιμήσουν την μνήμη του Αφροαμερικανού, αλλά και να δηλώσουν πως ο ρατσισμός δεν έχει χώρο στην κοινωνία μας.

Από την μεριά τους οι ομάδες της Premier League αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία σπουδαία κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα που συνδέεται φυσικά με το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε, στις φανέλες των παικτών θα αντικατασταθούν τα ονόματα τους με το μήνυμα «Black Lives Matter» μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-21, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν το πλέον ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα σε κάθε γωνιά της γης.

Μία κίνηση που χρήζει συγχαρητηρίων με το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά και να παίρνει άμεση θέση στο φλέγον ζήτημα που κορυφώθηκε στις ΗΠΑ με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.