Σέντρα και στη La Liga με το ντέρμπι Σεβίλη - Μπέτις (11/6)

Mετά την Bundesliga, στη σέντρα και η ισπανική La Liga, 92 ημέρες μετά το τελευταίο ματς από τη διακοπή της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σέντρα και στη La Liga με το ντέρμπι Σεβίλη - Μπέτις (11/6)

Με βασκικό ντέρμπι είχε διακοπεί, με σεβιγιάνικο ξαναρχίζει!

Τρεις μήνες πέρασαν από τη 10η Μαρτίου, όταν η Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε 2-1 στο «Ιπουρούα» την Εϊμπάρ, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Τότε δεν το φανταζόταν κανείς ότι το επόμενο ματς για την Primera Division θα ήταν στις... 11 Ιουνίου!

Στις 92 μέρες που μεσολάβησαν είχαμε την ανακοίνωση της διακοπής των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στη χώρα, την καραντίνα για την ανάσχεση του κορονοϊού, που ωστόσο δεν απέτρεψε τις δεκάδες χιλιάδες θανάτους στην Ιβηρική Χερσόνησο, αλλά και την ύφεση της πανδημίας, προκειμένου η La Liga να μπορεί να είναι το δεύτερο μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης και της υφηλίου (μετά την Bundesliga που είχε την πρωτιά) που ξαναρχίζει!

Παρότι με περισσότερους από 27.000 θανάτους (από τις πιο δοκιμασμένες παγκοσμίως χώρες...) δεν τέθηκε ποτέ θέμα μη επανέναρξης του πρωταθλήματος, ούτε κάποια ομάδα βγήκε να το υποστηρίξει, όπως έγινε κατά κόρον στην επίσης δοκιμαζόμενη Ιταλία.

Ούτε καν όταν η γειτονική Γαλλία έδωσε τον τόνο, διακόπτοντάς το οριστικά...

Η αγάπη των Ισπανών για την μπάλα και η ανάγκη για μια αίσθηση κανονικότητας, καθώς κι εκείνη των ομάδων τους να βάλουν στα ταμεία τους τουλάχιστον τα λεφτά των τηλεοπτικών συμβολαίων, οδήγησαν στην επανεκκίνηση.

Κεκλεισμένων των θυρών, φυσικά.

Σε πρώτη φάση τουλάχιστον, αφού έχει ξεκινήσει καμπάνια από μερίδα ομάδων (όπως εκείνες στα Κανάρια Νησιά που, λόγω απόστασης από την Ιβηρική, δεν δοκιμάστηκαν τόσο από την πανδημία) ούτως ώστε να ανοίξουν μερικώς οι κερκίδες.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση ανθίσταται κι έτσι θα δούμε το ντέρμπι της Σεβίλης με τη Ρεάλ Μπέτις δίχως τους οπαδούς των δύο ομάδων να δημιουργούν τη συνηθισμένη φανατισμένη ατμόσφαιρά τους. Τυπική του ισπανικού Νότου.

Ή το μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, το αχανές «Καμπ Νόου», άδειο…

Θα δούμε επίσης και το «Στάδιο Αλφρέντο Ντι Στέφανο», στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης (το οποίο χρησιμοποιεί η δεύτερη ομάδα του συλλόγου), να είναι η νέα έδρα των «μερένγκες», αφού η διοίκησή τους αποφάσισε αφ' ης στιγμής δεν μπορεί να έχει κόσμο στο «Μπερναμπέου» να το κλείσει για έργα ανακαίνισης…

Με… μεταγραφές Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στο τελικό σπριντ τίτλου!

Θα δούμε επίσης κατά πόσο θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (π.χ. απαγόρευση ομαδικών πανηγυρισμών…) στις 11 εναπομείνασες αγωνιστικές, όπου τα διακυβεύματα υπάρχουν και είναι μεγάλα.

Η κατάκτηση του τίτλου καταρχάς, αφού η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα έχει προβάδισμα μόλις 2 πόντων από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί έχουν… μεταγραφή με την αποθεραπεία του Λουίς Σουάρες (υπό κανονικές συνθήκες θα έχανε το υπόλοιπο της σεζόν, με τον τραυματισμό του περασμένου Ιανουαρίου), αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Καστιγιάνους, αφού επιστρέφουν οι Αζάρ κι Ασένσιο, που επίσης δεν υπολογίζονταν ως το τέλος της περιόδου (προ κορονοϊού).

Η σταθερότερη μεταξύ δύο ομάδων που τη φετινή σεζόν δεν θυμίζουν τίποτα από το πρόσφατο παρελθόν τους θα κόψει πρώτη το νήμα.


Μεγάλη μάχη γίνεται για τις δύο υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στο Champions League, τις οποίες διεκδικούν πέντε ομάδες (Σεβίλη, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Χετάφε, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια), ενώ τουλάχιστον τρεις ακόμη (Βιγιαρεάλ, Γρανάδα, Αθλέτικ Μπιλμπάο) διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στο Europa League.

Στον «βυθό» της βαθμολογίας η ουραγός Εσπανιόλ και η προτελευταία Λεγανές (του Σιόβα) μόνο... ξεγραμμένες δεν είναι, αφού απέχουν 6 και 3 πόντους αντίστοιχα από τη σωτηρία, ενώ οι Μαγιόρκα, Θέλτα, Εϊμπάρ και Ρεάλ Βαγιαδολίδ εμπλέκονται στα σενάρια υποβιβασμού...

11 αγωνιστικές σε 40 μέρες με μπόλικο… ξενύχτι!

Τα πάντα θα κριθούν σε 40 μέρες με αποτέλεσμα ένα απίστευτα φορτωμένο πρόγραμμα για τις 20 ομάδες.

Θα υπάρχουν αγώνες κάθε μέρα, τουλάχιστον ως τις τελευταίες δύο αγωνιστικές (όπου κατά παράδοση οι ομάδες με κοινούς στόχους παίζουν την ίδια ώρα), με τις ώρες έναρξης των περισσοτέρων βραδινές λόγω των υψηλότατων θερμοκρασιών στην Ιβηρική!

Έτσι, ετοιμαστείτε για... ξενύχτια, αρχής γενομένης από το πρώτο ματς μετά τη διακοπή!

Με τη La Liga εξάλλου να έχει υιοθετήσει τις πέντε αλλαγές, που εισήγαγε η FIFA στο ποδόσφαιρο του κορονοϊου, το «βάθος» των ομάδων θα κρίνει πολλά για την επίτευξη των στόχων τους…

Μόνο με γεμάτο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου αποφάσισαν οι φιναλίστ!

Όσο για το Κύπελλο, ο τελικός που απομένει μεταξύ Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν θα διεξαχθεί πριν να είναι εφικτό να το παρακολουθήσουν, κατακλύζοντας τις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου της Σεβίλης, οι φίλοι των δύο ομάδων, κατόπιν κοινής τους απόφασης.

Ακόμη κι αν χρειαστεί για αυτό να περιμένουν την επόμενη χρονιά!

Ο παρθενικός τελικός μεταξύ τους αξίζει θεατών και αναμονής…

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της Ρrimera Division

11/6

23.00: Σεβίλη - Ρεάλ Μπέτις

12/6

20.30: Γρανάδα - Χετάφε

23.00: Βαλένθια - Λεβάντε

13/6

15.00: Εσπανιόλ - Αλαβές

18.00: Θέλτα - Βιγιαρεάλ

20.30: Λεγανές - Ρεάλ Βαγιαδολίδ

23.00: Ρεάλ Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα

14/6

15.00: Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης

20.30: Ρεάλ Μαδρίτης - Εϊμπάρ

23.00: Ρεάλ Σοσιεδάδ - Οσασούνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 58

Ρεάλ Μαδρίτης 56

Σεβίλη 47

Σοσιεδάδ 46

Χετάφε 46

Ατλέτικο Μαδρίτης 45

Βαλένθια 42

Βιγιαρεάλ 38

Γρανάδα 38

Αθλέτικ Μπιλμπάο 37

Οσασούνα 34

Μπέτις 33

Λεβάντε 33

Αλαβές 32

Βαγιαδολίδ 29

Εϊμπάρ 27

Θέλτα 26

Μαγιόρκα 25

Λεγανές 23

Εσπανιόλ 20