Μόντσα: Στα χνάρια της Μίλαν με αφεντικό του Μπερλουσκόνι

Η Μόντσα μια ομάδα της Serie C με πρόεδρο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πλέον βρίσκεται στην Serie B και ονειρεύεται την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Μόντσα: Στα χνάρια της Μίλαν με αφεντικό του Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο και το ξέρουν όλοι. Στην Μίλαν τα πήγε εξαιρετικά αλλά ήταν η... Μίλαν. Το 2018 όταν γινόταν το «αφεντικό» στην Μόντσα λίγοι θα πίστευαν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Η ομάδα βρίσκεται και επίσημα στην Serie B και στόχος είναι η Serie A όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα η ομάδα του πριν σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας ήταν πρώτη στον όμιλο της με διαφορά 16 βαθμών.

Όταν το 2018 ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε το «αφεντικό» στην Μόντσα, οι φίλοι της ιταλικής ομάδας, πίστεψαν ότι άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην Ιστορία της αγαπημένης τους ομάδας. Και δύο χρόνια αργότερα, δικαιώθηκαν, καθώς εδώ και λίγες ώρες, η Μόντσα είναι και επίσημα στην Serie B, μετά από σχετική απόφαση της ιταλικής ομοσπονδίας.

Και όπως δηλώνει με σαφήνεια ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει εδώ. «Η Μόντσα, θα γίνει μια ομάδα, με στόχο την κορυφή της Serie Β», δήλωσε σε συνέντευξη του σε τοπική εφημερίδα ο Μπερλουσκόνι και πρόσθεσε: «Η άνοδος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως γνωρίζουμε, και ορισμένοι είναι αδύνατο να προβλεφθούν. Εμείς, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα λειτουργήσουν προς όφελός μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προ κορονοϊού, η Μόντσα ήταν επικεφαλής στον Α' όμιλο της Serie C. Και μετά την τρίμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας, η ιταλική ομοσπονδία, αποφάσισε την επικύρωση της βαθμολογίας στους τρεις ομίλους της κατηγορίας, γεγονός που εξασφάλισε την άνοδο της Μόντσα.

Όσον αφορά στον Μπερλουσκόνι, φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει τις... ποδοσφαιρικές του συνήθειες.

«Με τους παίκτες και τον προπονητή, κάνω ό, τι έκανα πάντα στο Μιλάνο», τόνισε ο πρώην ιδιοκτήτης της Μίλαν και συνέχισε: «Τους μιλάω, τους ενθαρρύνω, τους παρακινώ και... σχολιάζω όταν κάτι δεν πάει καλά με την απόδοση και την συμπεριφορά τους. Εν ολίγοις, κράτησα τις καλές μου συνήθειες».