Με τον Φλικ ξανάγινε… Μπάγερν!

Η αποχή από τη δράση δεν έβαλε «φρένο» στην εντυπωσιακή πορεία της Μπάγερν Μονάχου. Η «σαλατιέρα» και ο αναμορφωτής των Βαυαρών, Χανς-Ντίτερ Φλικ. Γράφει ο Γιώργος Σγούτας.

Με τον Φλικ ξανάγινε… Μπάγερν!

Αγκαλιά με την κατάκτηση της «σαλατιέρας» στην Bundesliga βρίσκεται πλέον η Μπάγερν Μονάχου και μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «σφραγίσει» και μαθηματικά πια τον τίτλο στο γερμανικό πρωτάθλημα. Έναν τίτλο που θα είναι ο όγδοος σερί για τους Βαυαρούς στον θεσμό και ο 30ός στην ιστορία τους, αλλά και που ξεκάθαρα θα φέρει την «υπογραφή» του αναμορφωτή της ομάδας, Χανς-Ντίτερ Φλικ, ενός προπονητή που ξεκίνησε φέτος το έργο του ως υπηρεσιακός στον σύλλογο, αλλά με την πάροδο του χρόνου κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων και έγινε μόνιμος στην θέση του.

Με τον Νίκο Κόβατς στον πάγκο η σεζόν είχε ξεκινήσει με αρκετά σκαμπανεβάσματα για τους Βαυαρούς, αφού δεν ήταν και λίγα τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Πολύ περισσότερο, δε, η «σφαλιάρα» με το βαρύ 5-1 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Η διοίκηση σωστά αποφάσισε εκείνη την περίοδο να αποδεσμεύσει τον Κόβατς από την τεχνική ηγεσία. Κρίνοντας όμως εκ του αποτελέσματος, ακόμα πιο σωστή αποδείχθηκε η επιλογή της να εμπιστευθεί τον Χανς-Ντίτερ Φλικ, που ήταν βοηθός του Κόβατς, και να του δώσει τα «ηνία» της Μπάγερν.

Στο ξεκίνημα πολλοί ήταν οι αυτοί που αμφέβαλλαν για την αξία του, τονίζοντας πως η Μπάγερν δεν θα κατάφερνε τελικά να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στην Bundesliga. Ο Φλικ όμως, που ανέλαβε την ομάδα όταν ήταν τέταρτη στη βαθμολογία, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την επανέφερε στον δρόμο των επιτυχιών και μέσα σ’ όλα κέρδισε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των ιθυνόντων της Μπάγερν, αλλά και των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Ιδίως μάλιστα του Τόμας Μίλερ, ο οποίος επί Κόβατς είχε παραγκωνιστεί και είχε ζητήσει να φύγει από τον σύλλογο και επί Φλικ επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα να έχει πετύχει μέχρι σήμερα 7 γκολ και 18 ασίστ στο πρωτάθλημα.

Με τον Φλικ η Μπάγερν ξανάγινε… η γνωστή Μπάγερν. Έγινε η πρώτη ομάδα που έχει πετύχει μέχρι σήμερα 86 γκολ στα πρώτα 29 παιχνίδια της στη Bundesliga και ο 55χρονος προπονητής της ο πρώτος που πανηγύρισε 22 νίκες στα 25 πρώτα του ματς στον πάγκο του συλλόγου. Κάτι που δεν είχε καταφέρει ούτε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο διάστημα της θητείας του στους πρωταθλητές, καθώς ο Καταλανός είχε μετρήσει 21 νίκες στα 25 πρώτα του παιχνίδια. Επόμενο ήταν λοιπόν η διοίκηση της Μπάγερν να σπεύσει και να του ανανεώσει το συμβόλαιο έως το 2023.

Και όσο για τη διακοπή από τον κορονοϊό και την επανέναρξη της σεζόν; Ακόμα και η αποχή από τη δράση δεν έβαλε «φρένο» στην εντυπωσιακή πορεία της Μπάγερν. Με τον Φλικ οι Βαυαροί επέστρεψαν πανέτοιμοι και το έδειξαν στο χορτάρι, ιδίως με τη νίκη επί της Ντόρτμουντ όπου ουσιαστικά έβαλαν τέλος στις ελπίδες των Βεστφαλών για το πρωτάθλημα. Το μέλλον αναμένεται λαμπρό για τους Βαυαρούς, ωστόσο μένει να φανεί αν ο Φλικ θα καταφέρει εφέτος να κάνει και το βήμα παραπάνω, αφού υπάρχει ακόμα το Κύπελλο (σ. στα ημιτελικά με την Άιντραχτ) αλλά και η πορεία της ομάδας στο Champions League.