Φυλάκιση 7,5 ετών σε οπαδό της Κλουζ

Οπαδός της Κλουζ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7,5 χρόνων, επειδή χτύπησε με κάθισμα έναν αστυνομικό στο κεφάλι σε επεισόδια στον αγώνα της ομάδας του με την Χέρμανσταντ στο πρωτάθλημα Ρουμανίας.

Φυλάκιση 7,5 ετών σε οπαδό της Κλουζ

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας έκρινε δικαστήριο στην Ρουμανία έναν οπαδό της Κλουζ και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών.

Ο λόγος για τον Βιντρεάν Οβίντιου Τραϊάν, ο οποίος είχε πάρει μέρος στα επεισόδια κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας του με αντίπαλο την Χέρμανσταντ πέρσι τον Ιούνιο στην «Κλουζ Αρένα» για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος της χώρας.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οπαδοί της Κλουζ άρχισαν να πετούν καθίσματα, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις της τάξης, όταν ένα κάθισμα που πέταξε ο συγκεκριμένος οπαδός χτύπησε τελικά στο κεφάλι έναν αστυνομικό και τον άφησε αναίσθητο και αιμόφυρτο.

Όπως σημειώνεται, ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων έφτασε στο κάτω μέρος της εξέδρας και εξέφρασε την οργή του για την αστυνομική βία, έπειτα από την είσοδο ενός οπαδού της Κλουζ στον αγωνιστικό χώρο.

Το δικαστήριο, πέρα από την ποινή φυλάκισης στον οπαδό, παράλληλα του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 18 χιλιάδων ευρώ ως αποζημίωση. Βέβαια, ο Τραϊάν μπορεί να καταθέσει έφεση, μιας και η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι τελεσίδικη.