Telegraph: Έγκριση της Premier League για φιλικά παιχνίδια

Η αγγλική λίγκα έδωσε την έγκριση στις ομάδες για φιλικά παιχνίδια υπό αυστηρούς όρους, ενόψει της επανέναρξης της σεζόν στην Premier League.

Telegraph: Έγκριση της Premier League για φιλικά παιχνίδια

Η αγωνιστική δράση στην Αγγλία θα επιστρέψει τελικά νωρίτερα από τις 17 Ιουνίου, που έχει προγραμματιστεί η επανέναρξη της εφετινής περιόδου στην Premier League. Όπως ανέφερε σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Telegraph», η αγγλική λίγκα έδωσε τελικά την έγκριση στους συλλόγους για την διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων, ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα για την επανεκκίνηση της σεζόν.

Βέβαια, οι αναμετρήσεις αυτές θα διεξαχθούν κάτω από αυστηρότατες προϋποθέσεις. Αναλυτικότερα:
- Όλες οι ομάδες απαγορεύεται να ταξιδέψουν περισσότερο από 90 λεπτά
-Όλοι οι παίκτες οφείλουν να ταξιδέψουν στο γήπεδο που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση με τα αυτοκίνητά τους και πιθανότατα με τις εμφανίσεις τους.
-Δεν επιτρέπεται η παρουσία διαιτητών, με τα μέλη των προπονητικών επιτελείων να αναλαμβάνουν τον ρόλο τους.
-Πλήρεις αξιολογήσεις κινδύνου των γηπέδων και των προπονητικών εγκαταστάσεων πριν τους αγώνες.

Επιπρόσθετα, παρότι δεν αναφέρεται στους όρους της λίγκας, προφανώς και θα είναι ανάμεσα στα μέτρα είναι πως οι παίκτες θα έχουν κάνει πρόσφατα τεστ για τον κορονοϊό και θα έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, οι ομάδες της Premier League θα ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα τον προγραμματισμό των φιλικών τους αναμετρήσεων, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως σύλλογοι της Championship έχουν ήδη δεχτεί προτάσεις για φιλικά παιχνίδια κόντρα σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας του Νησιού.

Μάλιστα, μία από αυτές τις ομάδες που έσπευσαν ήδη να κλείσουν φιλικά φέρεται να είναι και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην φάση των «16» του Europa League, Γουλβς, η οποία φιλοδοξεί να είναι πανέτοιμη για την επανέναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα, στη μάχη που δίνει για την διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Premier League που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως έπειτα από το πέρας 29 αγωνιστικών στο αγγλικό πρωτάθλημα οι «λύκοι» απέχουν μόλις πέντε πόντους από την τέταρτη Τσέλσι.