Ρούμπεν Νέβες: Τι λέει για την επανεκκίνηση της Premier League και τον Ολυμπιακό

Ο Πορτογάλος μέσος της Γουλβς, Ρούμπεν Νέβες, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση της εφετινής σεζόν στην Premier League, στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών αναμετρήσεις αλλά και στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Europa League.

Ρούμπεν Νέβες: Τι λέει για την επανεκκίνηση της Premier League και τον Ολυμπιακό

Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων έχουν μπει πλέον οι ποδοσφαιριστές της Γουλβς ενόψει της επανέναρξης της εφετινής σεζόν στην Premier League. Ο Πορτογάλος μέσος των «λύκων», Ρούμπεν Νέβες, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου, εμφανίστηκε χαρούμενος και ανυπόμονος για την επανεκκίνηση της εφετινής περιόδου.

Παράλληλα όμως, αναφέρθηκε και στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια και θυμήθηκε την πρώτη αναμέτρηση της ομάδας του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-1) τον περασμένο Μάρτη για την φάση των «16» του Europa League.

«Το ποδόσφαιρο είναι το βασικό άθλημα που έχουμε και είναι σημαντικό που επιστρέφει έστω και με τις αναμετρήσεις κεκλεισμένων των θυρών. Θα επιστρέψουν οι συγκινήσεις στους οπαδούς, παρότι θα παρακολουθούν τα παιχνίδια από την τηλεόραση του σπιτιού τους. Είναι πολύ σημαντικό που το ποδόσφαιρο επιστρέφει, μαζί με τις συγκινήσεις, τα γκολ και όλα γενικότερα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι ακόμα και με τις προπονήσεις, αφού πλέον μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ανυπομονούμε για το πρώτο μας ματς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», τονίζει αρχικά ο 23χρονος άσος.

Για την απόφαση να διεξάγονται οι αναμετρήσεις κεκλεισμένων των θυρών, υπογράμμισε: «Είναι πραγματικά περίεργο να παίζεις πίσω από κλειστές πόρτες. Παίξαμε έτσι για πρώτη φορά εναντίον του Ολυμπιακού και έλειπε η αδρεναλίνη που δίνουν οι οπαδοί. Πρέπει να το συνηθίσουμε. Δυστυχώς η κατάσταση είναι άσχημη και δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο και να κάνουμε το καλύτερο για τους οπαδούς μας. Έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε σε γήπεδα με πολύ θόρυβο και με πολλούς οπαδούς. Η προθέρμανση είναι η πιο σημαντική για να συνηθίσεις το γήπεδο, επειδή εκείνη την στιγμή επικρατεί ησυχία. Εμείς εκμεταλλευόμαστε την προθέρμανση για να παίρνουμε κίνητρο».

Τέλος, για την απουσία μηνών από την αγωνιστική δράση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σημείωσε: «Μου έλειψε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Επιτέλους επιστρέψαμε στις προπονήσεις και σ’ αυτό που μας αρέσει να κάνουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Απλά θέλουμε πλέον να ξεκινήσουμε να αγωνιζόμαστε. Φυσικά, πρέπει να συγκεντρωθούμε στην φυσική μας κατάσταση, στην αίσθηση της μπάλας αλλά και την ομαδικότητα. Ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά στην Premier League, κάτι που μας έχει λείψει πάρα πολύ».