Λίβερπουλ: Ο Κλοπ δεν πιέζει τους παίκτες να έρχονται στις προπονήσεις

Ο Γιούργκεν Κλοπ αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες των ποδοσφαιριστών για τις ομαδικές προπονήσεις και δήλωσε πως δεν υποχρεώνει τους παίκτες της Λίβερπουλ του να παρίστανται υποχρεωτικά σε αυτές.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ δεν πιέζει τους παίκτες να έρχονται στις προπονήσεις

Στην Premier League, εδώ και λίγες μέρες, έχουν ξεκινήσει οι ομαδικές προπονήσεις, με τους παίκτες να ακολουθούν ένα αυστηρό ιατρικό πρωτόκολλο για την προφύλαξη της υγείας του. Άπαντες ευελπιστούν ότι με αυτούς τους ρυθμούς το αγγλικό πρωτάθλημα θα είναι ικανό να επιστρέψει στα γήπεδα, χωρίς θεατές στις εξέδρες, στα μέσα του Ιουνίου.

Δεν είναι όμως και λίγοι οι ποδοσφαιριστές που εκφράζουν τις επιφυλάξεις και τους φόβους τους για την υγειά των ίδιων και των οικογενειών τους. Ο Γιούργκεν Κλοπ συγκαταλέγεται σε εκείνους που συμμερίζονται τις ανησυχίες των ποδοσφαιριστών, όπως τόνισε σε δηλώσεις του, στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sport:

«Πριν αρχίσουν οι προπονήσεις, είπα σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου: "Είστε εδώ με ελεύθερη βούληση, δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Συνήθως υπογράφετε ένα συμβόλαιο και οφείλετε να είστε εδώ όταν το λέω εγώ, όμως σε αυτή την περίπτωση μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να είστε εδώ.

Δεν θα υπάρχουν τιμωρίες, είναι απόφαση δική σας και θα την σεβαστούμε 100%". Στην πρώτη προπόνηση έφτασα φορώντας τη φόρμα μου και αισθάνθηκα σαν να ήμουν αστυνομικός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Λίβερπουλ, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Ήταν κάτι το ιδιαίτερο για μένα να επιστρέψω στη δουλειά και να τους δω όλους, ήταν πολύ ωραίο. Υπήρχαν ήδη 10 παίκτες, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ των 5 παικτών, που έκαναν προπόνηση σε διαφορετικά γήπεδα και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Οι παίκτες μου είχαν το μεγαλύτερο διάστημα απραξίας από κάθε άλλη φορά στη ζωή τους, σχεδόν εννέα εβδομάδες ενώ έχουν συνήθως δύο. Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτή την κατάσταση, αν και οι πρώτες εντυπώσεις μου από τις προπονήσεις είναι θετικές».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας