Live στο Youtube όλα τα παιχνίδια της Premier League ζητά η αγγλική κυβέρνηση

Η αγγλική κυβέρνηση έθεσε όρο στην επανέναρξη της Premier League την ελεύθερη και live μετάδοση των αγώνων του Σαββάτου και όχι μόνο.

Live στο Youtube όλα τα παιχνίδια της Premier League ζητά η αγγλική κυβέρνηση

Η κρίση της πανδημίας και η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών φέρνουν σε πρώτο πλάνο την ελεύθερη μετάδοση τους προς το κοινό. To Υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού της Aγγλίας ζητά να προβληθούν τηλεοπτικά και live όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Sky Sports και BT Sport έχουν στο πρόγραμμα των μεταδόσεων τους μόλις τα 47 από τα 92 εναπομείναντα ματς, ωστόσο, η πλευρά της κυβέρνησης πιέζει για να γίνουν όλα διαθέσιμα προς το κοινό και μάλιστα με ελεύθερη πρόσβαση στα κανάλια τους στο YouTube.

«Πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματα που έχουν οι τηλεοπτικοί πάροχοι, αλλά νομίζω πως σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι στην απογευματινή ζώνη του Σαββάτου. Μέχρι πρότινος, η ιδέα ήταν να μην μεταδίδονται όλα τα παιχνίδια, για να μην μπορεί ο κόσμος να τα παρακολουθεί όλα μέσα από το γήπεδο, ώστε να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων» είπε ο Υπουργός, Όλιβερ Ντάουντεν στην Telegraph.

Και συνέχισε: «Προφανώς αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα με τα κλειστά γήπεδα. Αυτή η συνθήκη δημιουργεί την ευκαιρία για εμάς να παρέχουμε λίγο ποδόσφαιρο, λίγη Premier League σε ελεύθερη μετάδοση. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη».