Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης σήκωσε το Κύπελλο Γερμανίας (vid)

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε της Μπάγερν με 3-1 και στέφθηκε Κυπελλούχος Γερμανίας

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης σήκωσε το Κύπελλο Γερμανίας (vid)

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας. Η Μπάγερν μπήκε πιο δυνατά στον τελικό και μόλις στο έξι είχε δοκάρι με τον Λεβαντόφσκι. Οι παίκτες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης πίεσαν ψηλά και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Βαυαρών ανοίγοντας το σκορ στο έντεκα με τον Ρέμπιτς.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης το οποίο ήρθε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με προβολή του Λεβαντόφσκι. Το σύνολο του Χάϊκενς ανέβασε ρυθμούς είχε δοκάρι με τον Χούμελς στο ογδόντα αλλά η Άιντραχτ ήταν αυτή που ανέκτησε το προβάδισμα της με τον αποτελεσματικό Ρέμπιτς να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Με την Μπάγερν να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης ο Γκατσίνοβιτς έφυγε μόνος του στην τελευταία επίθεση του αγώνα απέναντι στο άδειο τέρμα των Βαυαρών διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Αυτό ήταν το πέμπτο Κύπελλο Γερμανίας για την ομάδα της Φρανκφούρτης.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζούλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάμες Ροντρίγκες, Τόμας Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Χραντέτσκι, Ντάνι ντα Κόστα, Αμπραάμ, Χασέμπε, Σαλσέδο, Βίλεμς, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, Βολφ, Μασκαρέλ, ΚΠ Μπόατενγκ, Ρέμπιτς.

Η «βίβλος» του γερμανικού Κυπέλλου

18 Τρόπαια: Μπάγερν.
6: Βέρντερ Βρέμης.
5: Σάλκε, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.
4: Κολωνία, Νυρεμβέργη, Ντόρτμουντ.
3: Αμβούργο, Γκλάντμπαχ, Στουτγκάρδη.
2: Καϊζερσλάουτερν, Καρλσρούη, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Ντιναμό Δρέσδης, Μόναχο 1860.
1: Βόλφσμπουργκ, Λεβερκούζεν, Αννόβερο, Κίκερς Όφενμπαχ, VFB Λειψίας, Μπάγερ Ίρντιγκεν, Ροτ Βάις Έσεν, Ραπίντ Βιέννης, Σβαρτς Βάις Έσενερ, Φερστ Βιέννα.