Premier League: Περισσότεροι αγώνες σε μη συνδομητικά κανάλια

Στην Αγγλία εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν περισσότερους αγώνες σε «ελεύθερη» μετάδοση, όταν αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα

Premier League: Περισσότεροι αγώνες σε μη συνδομητικά κανάλια

Η αγγλική Premier League θα μπορούσε να έχει περισσότερους αγώνες σε ελεύθερες τηλεοπτικές πλατφόρμες μετά την επανέναρξη της, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού Όλιβερ Ντόουντεν.

Όπως τόνισε η διάθεση των παιχνιδιών σε δωρεάν πλατφόρμες θα μπορούσε να αποτρέψει τους οπαδούς να βρίσκονται έξω από το γήπεδο για παιχνίδια που θα γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Εξάλλου στην Αγγλία μεταδίδονται λίγοι αγώνες στις τηλεοράσεις των ιδιωτικών καναλιών, για να πηγαίνουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

«Είναι πιθανό να ξεκινήσει πάλι στα μέσα Ιουνίου. Το νωρίτερο», είπε στο BBC TV.

«Θα ήταν καλό να αυξήσουμε τον αριθμό των αγώνων που θα μπορούσαν να είναι ελεύθεροι να προβληθούν, ώστε οι άνθρωποι να μην μπουν στον πειρασμό να φύγουν από τα σπίτια τους για να βρεθούν στο γήπεδο.

Υπάρχει ένας κανόνας αυτή τη στιγμή. Ότι στις 3 μ.μ. (ώρα Αγγλία) δεν μπορεί να επιτραπεί η μετάδοση αγώνα στην τηλεόραση, επειδή οι άνθρωποι παρακολουθούσαν τα ματς στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Σαφώς αυτό δεν θα ισχύει πια, οπότε μερικά από αυτά τα παιχνίδια μπορεί να είναι διαθέσιμα δωρεάν».

Στην Premier League έχουν απομείνει 9 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αν και η πρωταθλήτρια ομάδα είναι γνωστή, όμως είναι σημαντική η κατάταξη των ομάδων και ποιες θα κερδίσουν τα εισιτήρια για το Champions League.