Bundesliga: Με αυτό το ιατρικό πρωτόκολλο παίζουν μπάλα !

Το ιατρικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου επανεκκινεί η Βundesliga προβλέπει πόσοι και ποιοί θα έχουν πρόσβαση στο γήπεδο και στους πέριξ του τερέν χώρους αλλά και το πως θα προετοιμάζονται οι αγώνες

Bundesliga: Με αυτό το ιατρικό πρωτόκολλο παίζουν μπάλα !

Για να μπορέσει η Bundesliga να ξεκινήσει το Σάββατο 16 Μαϊου, πρώτη απ' όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, χρειάστηκε η Γερμανική Κυβέρνηση, οι υγειονομικοί φορείς της χώρας, αλλά κι οι ομάδες με τους ποδοσφαιρικούς ιθύνοντες να συνομολογήσουν στην τήρηση ενός πρωτοκόλλου υγείας του οποίου η τήρηση προβλέται απαρέγκλιτη.

Λεπτομέρειες του έχουν γίνει γνωστές και δεν αποκλείεται ν' αποτέλεσουν «μπούσουλα» για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (και το δικό μας...), προκειμένου να επαναρχίσουν.

Έτσι:

- στο γήπεδο θα βρίσκονται μέχρι 322 άνθρωποι.
Πέρα από τους 22 ποδοσφαιριστές, θα υπάρχουν άλλοι εννιά σε κάθε πάγκο και 10 μέλη του τεχνικού και ιατρικού επιτελείου.
Πέντε διαιτητές, τέσσερα ball boys, 23 δημοσιογράφοι, για μετάδοση και άλλοι 10, ακόμη, από διάφορα Μέσα, δύο πυροσβέστες, τέσσερις αστυνομικοί, πέντε άνθρωποι στο προσωπικό υγιεινής, δύο που θα είναι αρμόδιοι για το αντιντόπινγκ κοντρόλ και 10 σεκιούριτι.
Θα υπάρξει επίσης οι δυνατότητα στο γήπεδο να βρεθούν ακόμη 8 άνθρωποι του αθλητισμού, όπως προπονητές άλλων ομάδων.

- Οι ποδοσφαιριστές δεν θα πηγαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στα γήπεδα, όπως συνέβαινε ορισμένες φορές, αλλά θα συγκεντρώνεται όλη η ομάδα στο ξενοδοχείο αρκετές ημέρες πριν τους αγώνες. Τα ξενοδοχεία φυσικά θα χρησιμοποιούνται μόνο για τις ομάδες.

- Ένας παίκτης σε κάθε δωμάτιο, το φαγητό θα σερβίρεται ξεχωριστά στον καθένα. Σε μέρη που θα συγκεντρώνονται όλοι μαζί θα φοράνε μάσκες και δεν θα επιτρέπεται να ανταλλάζουν αντικείμενα μεταξύ τους. Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν μαζικά το ασανσέρ, ούτε να πατάνε τα κουμπιά που είναι εστία μόλυνσης, ενώ τα γυμναστήρια δεν θα χρησιμοποιούνται.

- Τα μέλη των ομάδων θα τεστάρονται κάθε τρεις ημέρες ώστε να δουν αν υπάρχει κάποιο κρούσμα και μετά να υπάρξει ιχνηλάτηση των επαφών τους.

- Στο γήπεδο θα βγαίνουν οι ομάδες ξεχωριστά και με απόσταση, ενώ απαγορεύονται οι χαιρετισμοί, το ...πτύειν και οι ομαδικοί πανηγυρισμοί.