Τζιανλούκα Βιάλι: Το λάθος μου με τον καρκίνο

Ο Τζιανλούκα Βιάλι μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC για την (κερδισμένη) μάχη του με τον καρκίνο κι έκανε μια εξομολόγηση.

Τζιανλούκα Βιάλι: Το λάθος μου με τον καρκίνο

Μετά από 17 μήνες με χημειοθεραπείες ο Τζιανλούκα Βιάλι νίκησε τον καρκίνο στο πάγκρεας. Το χαρμόσυνο νέο ανακοίνωσε ο ίδιος στις 13 Απριλίου με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο παλαίμαχος Ιταλός ποδοσφαιριστής, 55 χρονών σήμερα, μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC για την (κερδισμένη) μάχη του με τον καρκίνο κι έκανε μια εξομολόγηση.

Είπε ότι προσπάθησε να "κρύψει" τον καρκίνο του όταν πρωτοδιαγνώστηκε επειδή εξακολουθούσε να εμφανίζεται μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

«Αυτό ήταν το δικό μου λάθος. Δεν μοιράστηκα την είδηση, αντίθετα την κάλυψα. Έχασα βάρος και αργότερα έχασα τα μαλλιά μου, τα φρύδια μου. Άρχισα να ζωγραφίζω τα φρύδια μου - οι κόρες μου με βοήθησαν να το κάνω» τόνισε.

Και συνέχισε: «Όταν συναντάς ανθρώπους, δεν θέλεις να σε κοιτάζουν και να λένε «ο καημένος. Δεν πολεμούσα με τον καρκίνο, επειδή ο καρκίνος, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ ισχυρός εχθρός. Ένιωθα ότι ήμουν σε ένα ταξίδι με έναν ανεπιθύμητο σύντροφο».

Ο Βιάλι εξήγησε πώς η διάγνωση του καρκίνου του άλλαξε τον τρόπο σκέψης για τη ζωή.

«Προσπάθησα να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Προσπάθησα να περιβάλλω τον εαυτό μου με θετική ενέργεια. Με βοήθησαν ο διαλογισμός, η άσκηση, η γραφή, το διάβασμα και η εκμάθηση νέων πραγμάτων».

«Τα υλιστικά πράγματα είναι καλά, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να εστιάζετε σε κάτι πιο πνευματικό» κατέληξε.