Η Premier League επιστρέφει τον Ιούνιο

Οριστικά η Premier League αναμένεται να επαναρχίσει τον Ιούνιο όπως προέκυψε έπειτα από συνάντηση της κυβέρνησης με τους φορείς του ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Η Premier League επιστρέφει τον Ιούνιο

Οριστικά η Premier League επιστρέφει, αφού η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έδωσε την έγκριση να ξεκινήσουν ξανά τα παιχνίδια τον Ιούνιο. Το ίδιο ισχύει και για την Championship, αλλά και για τις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα οι φορείς του ποδοσφαίρου της Αγγλίας είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, τον Όλιβερ Ντάουντεν, ο οποίος από την πλευρά του εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα τον Ιούνιο. Αυτό βέβαια μπαίνει σε κίνδυνο μόνο αν υπάρξει έξαρση της επιδημίας.

«Η κυβέρνηση ανάβει το πράσινο φως για να επιστρέψει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Αγγλία από τον Ιούνιο. Συμφωνήσαμε πως θα προχωρήσουμε εφόσον όλα κυλάνε ομαλά, η υγεία των συμμετεχόντων έρχεται πρώτη. Πλέον τα πάντα βρίσκονται στα χέρια των ποδοσφαιρικών αρχών για να ολοκληρώσουν τα πλάνα τους», δήλωσε ο Όλιβερ Ντάουντεν.

Επίσης ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε πως «Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει διευρυμένη πρόσβαση στους οπαδούς να παρακολουθούν σε ζωντανή κάλυψη τις αναμετρήσεις.

Τώρα εναπόκειται στις ποδοσφαιρικές αρχές να συμφωνήσουν και να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες των σχεδίων τους. Υπάρχει καλή θέληση για να επιτευχθεί. Η κυβέρνηση και το σύστημα Υγείας θα συνεχίσουν να προσφέρουν καθοδήγηση και υποστήριξη στο ποδόσφαιρο πριν από οποιαδήποτε τελική απόφαση που θα θέσει σε εφαρμογή αυτά τα σχέδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.