Υφυπουργός Yγείας Ιταλίας: «Σταματάει το πρωτάθλημα στο πρώτο κρούσμα»

Ξεκάθαρη ήταν η υφυπουργός Yγείας της Ιταλίας, Σάντρα Ζάμπα, καθώς τόνισε πως αν μετά την επανέναρξη της σεζόν βρεθεί έστω κι ένα κρούσμα κορονοϊού τότε το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά.

Υφυπουργός Yγείας Ιταλίας: «Σταματάει το πρωτάθλημα στο πρώτο κρούσμα»

Οι ομάδες του Καμπιονάτο επέστρεψαν στις προπονήσεις και μετρούν αντίστροφα για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης, μετά την διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρόλα αυτά, η υφυπουργός υγείας της Ιταλίας, Σάντρα Ζάμπα, φρόντισε από τώρα να ξεκαθαρίσει στους συλλόγους πως σε περίπτωση που μετά την επανέναρξη της σεζόν βρεθεί έστω κι ένα άτομο θετικό στον ιό, τότε αυτόματα η σεζόν θα ολοκληρωθεί οριστικά.

«Χωρίς καμία αμφιβολία, εάν κάποιος σε οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, τότε σταματάνε όλα. Η καραντίνα έρχεται αυτόματα και όλη η σεζόν σταματάει. Εάν δεν σταματήσεις, τότε ο ιός θα σε σταματήσει σίγουρα. Το να αγαπάς το ποδόσφαιρο σημαίνει να νοιάζεσαι και για τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτό. Ο μόνος λόγος που συζητάμε για τη συνέχεια της Serie A, είναι για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει», ήταν το αρχικό σχόλιο της Ζάμπα.

Η Ζάμπα ρωτήθηκε επίσης και για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση στην δεύτερη κατηγορία της χώρας, την Serie B. Για το σχετικό θέμα, σημείωσε: «Η απόφαση θα παρθεί από τον υπουργό αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα. Από όσο γνωρίζω, θα του πάρει άλλη μία εβδομάδα για να αξιολογήσει την κατάσταση όχι μόνο για την Serie B, αλλά για όλα τα ομαδικά αθλήματα».