Premier League: Θα ισχύσουν κανονικά οι υποβιβασμοί - Παράταση στην ισχύ των συμβολαίων

Όπως ενημέρωσε τους προέδρους των συλλόγων της Premier League ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Γκρεγκ Κλαρκ, η φετινή σεζόν δεν θα κηρυχθεί άκυρη και δεν θα ακυρωθούν οι υποβιβασμοί. 

Premier League: Θα ισχύσουν κανονικά οι υποβιβασμοί - Παράταση στην ισχύ των συμβολαίων

Ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Κλαρκ, έκανε γνωστό την Δευτέρα (11/5) στους προέδρους των ομάδων της Premier League πως η φετινή σεζόν δεν θα κηρυχθεί άκυρη και πως δεν θα αποφευχθούν οι υποβιβασμοί. Συν τοις άλλοις, ζήτησε από τους ισχυρούς άνδρες των ομάδων να φτιάξουν ένα πλάνο για το τι θα ισχύσει εφόσον η σεζόν δεν ολοκληρωθεί λόγω του κορονοϊού.

Ο Γκρεγκ Κλαρκ, τόνισε στους προέδρους των αγγλικών συλλόγων πως η σεζόν 2019-2020 θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί με βάση αθλητικά κριτήρια, καθώς η πρόθεση είναι να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κανένας αγώνας στην Αγγλία μέχρι την 1η Ιουνίου

Παράλληλα, οι επιτελείς έχουν ως μέλημα να ζητήσουν από την κυβέρνηση οι ομάδες να δώσουν τους αγώνες στα δικά τους γήπεδα και όχι σε ουδέτερα. Άλλωστε οι περισσότερες ομάδες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο να παίξουν σε ουδέτερα γήπεδα και θα ζητήσουν να αγωνιστούν με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, εντός και εκτός έδρας, χωρίς θεατές.

Στη σημερινή (11/5) τηλεδιάσκεψη οι ομάδες της Premier League ψήφισαν υπέρ της επέκτασης των συμβολαίων των παικτών που έχουν ισχύ μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Επίσης, υπέρ ψήφισαν οι ομάδες και στην επέκταση των δανεισμών που αντίστοιχα λήγουν στο τέλος Ιουνίου.

Σε αυτό όμως διευκρινίζεται ότι χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη και από τις τρεις πλευρές. Τις δύο ομάδες και φυσικά και του παίκτη για να ισχύσει.