Η αδικημένη Άστον Βίλα και οι «φωνές» που πληθαίνουν στην Αγγλία

Από τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους στην Premier League και αντιδρούν κατά της πρότασης για ουδέτερες έδρες, μόνο η Άστον Βίλα έχει να δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο στο «σπίτι» της ως το φινάλε της σεζόν.

Η αδικημένη Άστον Βίλα και οι «φωνές» που πληθαίνουν στην Αγγλία

Χωρισμένη σε δύο «στρατόπεδα» παραμένει η Premier League. Τι κι αν όλες οι ομάδες εμφανίζονταν μέχρι πρότινος «ενωμένες» στην προσπάθεια για συνέχιση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, πλέον, έπειτα από τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού και την πρόταση για την διεξαγωγή των υπολοίπων αναμετρήσεων της κατηγορίας σε ουδέτερα γήπεδα το κλίμα άλλαξε.

Και άλλαξε κυρίως από τους συλλόγους που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και μάχονται για την παραμονή τους. Ο λόγος για τις Μπράιτον, Άστον Βίλα, Γουότφορντ, Γουέστ Χαμ, Μπόρνμουθ και Νόριτς, με τις τρεις πρώτες μάλιστα να έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν την πρόταση.

Η ουσία βέβαια είναι, πως στο αγωνιστικό κομμάτι από αυτές τις έξι ομάδες που θα δώσουν μάχη για να κρατηθούν στα μεγάλα «σαλόνια», μόνο η Άστον Βίλα είναι η μεγάλη… ριγμένη της πρότασης. Και ο λόγος είναι ότι έχει ένα περισσότερο παιχνίδι να δώσει στην έδρα της σε σύγκριση με τις υπόλοιπες που θα παλέψουν για την «σωτηρία».

Οι «χωριάτες», που βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχουν άλλα 6 παιχνίδια στο «Βίλα Παρκ» για το φινάλε της περιόδου. Όλοι όμως οι υπόλοιποι σύλλογοι που προαναφέραμε έχουν κανονικά 5 ματς στο «σπίτι» τους στο υπόλοιπο της περιόδου, τα οποία καλούνται πλέον να τα δώσουν σε ουδέτερες έδρες.

Όσο για τη μάχη που μαίνεται για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια»; Ανάλογη είναι και εκεί η κατάσταση, καθώς με εξαίρεση την Τότεναμ που έχει να δώσει 5 ματς στην έδρα της, όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν κανονικά 4. Ποιες είναι αυτές; Η Λέστερ, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γουλβς, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ και η Άρσεναλ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως τα περισσότερα εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια ως το φινάλε της σεζόν τα έχει εκτός από την Άστον Βίλα και η Μάντσεστερ Σίτι (6). Οι «πολίτες» ωστόσο έχουν ξεφύγει αρκετά από τους διώκτες τους στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Champions League και ανησυχούν περισσότερο για το «CAS» που θα εξετάσει την έφεσή τους κατά της ποινής αποκλεισμού δύο ετών που τους έχει επιβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τέλος, όσον αφορά την συνάντηση των συλλόγων της Premier League την Δευτέρα (11/5), πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν πως δεν θα ψηφίσουν ακόμα για την πρόταση διεξαγωγής των αγώνων σε ουδέτερες έδρες, αλλά θα συζητήσουν για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.