Στόιτσκοφ: Έτοιμη ομάδα από τον Ράϊκαρντ βρήκε ο Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα!

Ο Βούλγαρος παλαίμαχος της Μπαρτσελόνα, Χρίστο Στόιτσκοφ, υποτίμησε το έργο του Πεπ Γκουαρντιόλα ως δημιουργού της καλύτερης ομάδας της ιστορίας των «μπλαουγκράνα» την τετραετία 2008-12 λέγοντας ότι βρήκε έτοιμη ομάδα από τον προκάτοχο του Φρανκ Ράικαρντ! 

Στόιτσκοφ: Έτοιμη ομάδα από τον Ράϊκαρντ βρήκε ο Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα!

Μάλλον δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων Χρίστο Στόϊτσκοφ και Πεπ Γκουαρντιόλα, παρότι υπήρξαν συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα των 90'ς (1990-95 και 1996-98) αφού διαφορετικά δεν εξηγείται ότι ο Βούλγαρος - κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» του 1994 - επιχείρησε να αναθεωρήσει την ιστορία των «μπλαουγκράνα» και την συμβολή του Καταλανού στη δημιουργία της κορυφαίας, βάσει αποτελεσμάτων και θεάματος, ομάδας της ιστορίας τους και μια από τις καλύτερες στην ιστορία του αθλήματος...

Στην τετραετία 2008-12 που ο Γκουαρντιόλα ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα την οδήγησε στο απόλυτο ρεκόρ της κατάκτησης έξι τίτλων μέσα σε μια ημερολογιακή χρονιά (2009), που δεν έχει πέτυχει ποτέ καμιά άλλη ομάδα και συνολικά σε 14 τροπαίων (μεταξύ των οποίων δύο Champions League σε μια τριετία), ενώ με τον πρωτοποριακό τρόπο που αγωνιζόταν αποτελεί ακόμη και σήμερα σημείο αναφοράς για τον «βασιλιά των σπορ» παγκοσμίως.

Ωστόσο ο Στόιτσκοφ έχει διαφορετική άποψη θεωρώντας ότι το έδαφος για να δρέψει τους καρπούς της επιτυχίας ο Γκουαρντιόλα είχε προλειάνει ο προκάτοχος του Φρανκ Ράικαρντ (2003-08)

«Ο Φρανκ Ράικαρντ έφτιαξε την ομάδα που ανέλαβε ο Πεπ. Ο Μέσι και οι υπόλοιποι παίκτες είχαν ήδη κάνει ντεμπούτο από την εποχή του Ράικαρντ. Η Μπαρτσελόνα θα είχε πετύχει θεαματικά πράγματα με ή χωρίς τον Γκουαρδιόλα»

Eκείνο που δεν εξήγησε ο Βούλγαρος είναι, πάντως, γιατί τα τελευταία 2 χρόνια της θητείας του Ράικαρντ η Μπαρτσελόνα ήταν άτιτλη, αλλά και γιατί ο 57χρονος Ολλανδός έχει να δουλέψει από το 2013 και την Σαουδική Αραβία...