Καναβάρο: «Κορυφή ο Μέσι, αλλά ο Μαραντόνα είναι από άλλον πλανήτη»

Ο Φάμπιο Καναβάρο... έσταξε μέλι μιλώντας για τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Λιονέλ Μέσι, με τον Ιταλό κόουτς να ξεχωρίζει τον πρώτο ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. 

Καναβάρο: «Κορυφή ο Μέσι, αλλά ο Μαραντόνα είναι από άλλον πλανήτη»

Το εγκώμιο τόσο του Λιονέλ Μέσι, όσο και του Ντιέγκο Μαραντόνα έπλεξε ο Φάμπιο Καναβάρο.

Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός, σέβεται πολύ τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, παρόλα αυτά ο «Ντιεγκίτο» είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο άλλοτε στόπερ μεταξύ άλλων της Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός σε συνέντευξή του στο «Sky Sports News», τόνισε: «Σέβομαι πολύ τον Μέσι. Για τη νέα γενιά είναι ένας από τους καλύτερους, αλλά ο Μαραντόνα είναι διαφορετικός επειδή το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό τότε. Τον χτυπούσαν πολύ, είχε όμως πάντα τον έλεγχο και ήταν σκληρός.

Ο Μέσι είναι κορυφή, αλλά ο Μαραντόνα είναι από άλλον πλανήτη. Δεν τον συγκρίνω ποτέ με άλλους παίκτες. Δεν είδα ποτέ τον Πελέ, αλλά παρακολουθούσα τον Μαραντόνα. Για επτά χρόνια, είδα κάθε παιχνίδι του. Δεν είναι ένας από τους καλύτερους, είναι ο καλύτερος».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ο ίδιος στο μέλλον να δουλέψει ως προπονητής στο πρωτάθλημα της Premier League, ο Καναβάρο απάντησε: «Το ελπίζω. Βλέπω όλα τα παιχνίδια της Premier League και μου αρέσει το κοινό και η ποδοσφαιρική κουλτούρα που υπάρχει στην Αγγλία.

Είμαι στην Κίνα και προσπαθώ να βελτιώσω το σύστημά μου και την ιδέα μου για το ποδόσφαιρο. Είμαι σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Ασίας και φυσικά, στο μέλλον, θα προσπαθήσω να έχω μία εμπειρία στην Ευρώπη».