Μετά τη Λευκορωσία: Νήσοι Φερόε !

Το δεύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, έπειτα από την Λευκορωσία, που θα επαναρχίσει αύριο, είναι αυτό των Νήσων Φερόε

Μετά τη Λευκορωσία: Νήσοι Φερόε !

Η είδηση της επανόδου της Γερμανίας στην αγωνιστική δράση στις 16 Μαΐου αποτελεί -όπως είναι λογικό- το μείζον θέμα συζήτησης σε ότι αφορά την σταδιακή επάνοδο στην ποδοσφαιρική κανονικότητα. Φυσικό είναι η επιστροφή του «γίγαντα» να πάρει πάνω της όλους τους προβολείς, στελέχη της UEFA χαρακτηρίζουν παράδειγμα προς μίμηση τους Γερμανούς και πιθανώς έτσι θα λειτουργήσει και για τους τελευταίους αναποφάσιστους σχετικά με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

Η Γερμανία που με βάση τα αρχικό πλάνο θα επέστρεφε αύριο, αλλά για λόγους ασφαλείας δόθηκε παράταση μίας ακόμα εβδομάδας. Τόση όση χρειαζόταν, για να της πάρουν τα πρωτεία σχετικά με το πρωτάθλημα που θα έκανε ποδαρικό στην μετά κορονοϊό εποχή, τα Νησιά Φερόε ! Ασύγκριτα, εννοείται τα μεγέθη, πολύ πιο εύκολα ελέγχθηκε η κρίση στο μικρό Νησιωτικό Κράτος, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Στα Φερόε θα γίνει αύριο στις 5 μ. μ. η σέντρα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τα πέντε ματς που θα διεξαχθούν εκεί θα σηματοδοτήσουν και τυπικά την έξοδο από το τούνελ. Θα έχουν να το λένε οι συμπαθείς «ψαράδες» πως αυτή ήταν η πρώτη χώρα που σφύριξε έναρξη μετά την πανδημία; ακολουθώντας τους… άνοσους Λευκορώσους, που ουδέποτε σταμάτησαν να αγωνίζονται το προηγούμενο δίμηνο της παγκόσμιας πανδημίας.