Premier League: Παίκτης της χρονιάς ο Χέντερσον σύμφωνα με το BBC!

Παρά την ενδεχόμενη επανεκκίνηση της Premier League, το BBC απένειμε τα καθιερωμένα βραβεία του για τη φετινή σεζόν, με τον Τζόρνταν Χέντερσον να αναδεικνύεται παίκτης της χρονιάς και τη Λίβερπουλ να έχει την τιμητική της σε αρκετούς τομείς. 

Premier League: Παίκτης της χρονιάς ο Χέντερσον σύμφωνα με το BBC!

Παρά το γεγονός ότι στην Premier League απομένουν 9 αγωνιστικές για το πέσιμο της... καρό σημαίας, το BBC προχώρησε στην... παράδοσή του και διοργάνωσε τη διαδικτυακή απονομή των κορυφαίων στο νησί για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, με τη Λίβερπουλ φυσικά να έχει την τιμητική της.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, Τζόρνταν Χέντερσον, κέρδισε τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς στην Premier League, καθώς αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία του κοινού με ποσοστό 23%, αποτυπώνοντας εμπράκτως τη συμβολή του στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του με 27 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 μόλις ήττα σε 29 αγωνιστικές.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ακόμα ένας ποδοσφαιριστής των «ρεντς», ο Σαντιό Μανέ με 17%, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι με ποσοστό 14%. Με διψήφιο ποσοστό συγκαταλέχθηκαν επίσης αρκετοί ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, όπως ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (12%) και ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (11%).

Από κει και πέρα, αναμενόμενα το βραβείο του κορυφαίου προπονητή κατέληξε στον Γιούργκεν Κλοπ, για τους ίδιους λόγους που χάρισαν και στον Χέντερσον το βραβείο του νούμερο 1 ποδοσφαιριστή.

Το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη κατέκτησε ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο Αντάμα Τραορέ αναδείχθηκε παίκτης-έκπληξη της χρονιάς, ο Χέουνγκ-Μιν Σον κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο γκολ, ενώ ως η στιγμή του πρωταθλήματος ανακηρύχθηκε το σπάσιμο του αήττητου της Λίβερπουλ από τη Γουότφορντ.