Καναβάρο: Καλή η κουτουλιά του Ζιντάν στoν Ματεράτσι!

Ο Φάμπιο Καναβάρο επιδοκίμασε την στάση του Μάρκο Ματεράτσι να μην αντιδράσει στην κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στην φάση που σημάδεψε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, αφού οδήγησε στην αποβολή του Γάλλου, η οποία βοήθησε η Εθνική Ιταλίας να κατακτήσει το τρόπαιο!

Καναβάρο: Καλή η κουτουλιά του Ζιντάν στoν Ματεράτσι!

Τον, έμπλεο κυνικότητας, τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι περισσότεροι Ιταλοί το ποδόσφαιρο μας υπενθυμίσε ο Φάμπιο Καναβάρο μιλώντας για μια από τις εμβληματικότερς στιγμές στα χρονικά του ποδοσφαίρου.

Για την ακρίβεια των Παγκοσμίων Κυπέλλων και σίγουρα την πλέον μνημείωδη του Μουντιάλ του 2006.

Την κεφαλιά του Ζιντέντιν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι, βέβαια.

Ο Ιταλός παλαίμαχος, τις προάλλες, αναφέρθηκε στο γιατί δεν αντέδρασε κι ο, τότε, αρχηγός της «σκουάντρα ατσούρα» σχολίασε, επιδοκιμάζοντας το γεγονός ότι έμεινε κάτω ο συμπαίκτης του:

«Για να’ μαι ειλικρινής δεν είδα τη φάση, όταν συνέβη. Θυμάμαι μόνο τον θόρυβο στο γήπεδο. Ήμουν κοντά και γύρισα και είδα τον Μάρκο πεσμένο. Ο Μάρκο μού είπε «με χτύπησε με το κεφάλι». Θεωρώ πως έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Έπεσε στο χορτάρι. Αντίο και ευχαριστούμε! Ήταν μια... καλή κουτουλιά!».


Aυτή ήταν η εκτίμηση του Ιταλού τεχνικού, πλέον, συνυπολογίζοντας την συμβολή της αποβολής του «Ζιζού» στον τελικό και στο ότι οι γείτονες κατάφεραν να κατακτήσουν το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο τους και πρώτο μετά το 1982!